Tatil Öncesi Vücut Bakımı

Tatil Öncesi Vücut Bakımı

Tatil boyunca güneş ışınlarına maruz kalacak cildinizi zorlu koşullara hazırlamak için evinizde uygulayacağınız pratik pek çok bakım kürleri bulunuyor.

Tatil boyunca tuzlu, kimyasallı suya, güneş ışınlarına maruz kalacak olan cildinizi zorlu koşullara hazırlamak için evinizde uygulayacağınız pratik ve ekonomik pek çok bakım kürleri bulunuyor. Bu konuda ilk izlemeniz gereken yolda cildi derinlemesine temizlemek, sorunlu bölgelere hassas bakım uygulamak ve yüz ve dekolte bölgesini yoğun nemlendirmek gibi başlıklar bulunuyor.

Derin temizlik

Cildinizi tatile hazırlamak için önce hücrelerinizin derinlemesine temizlenmesini sağlamalısınız. Cilt her dakika milyonlarca ölü deri hücresi döküyor. Ölü hücreleri ciltten arındırarak yumuşak ve parlak deriyi ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için önce cildinize buhar banyosu uygulamalı ve derinizin yumuşamasını sağlamalısınız. Ardından meyve asitli AHA içerikli bir peelingi ürününü göz çevresi dışında kalan alanlarına sürmelisiniz. Parmak uçlarınızla yumuşak, dairesel hareketlerle cildinize masaj yapın. Masaj esnasında cilten ölü hücrelerin arındığını göreceksiniz. Peeling sonrası cildinize uygun bir temizleme jeli ile yüzünüzü ve boynunuzu derinlemesine temizliğini sağlayın. Sırada gözeneklerin temizliği var. Tonik yardımı ile kapalı olan gözenekleriniz açılacak. Eğer cildinizde sivilce ya da T bölgesinde aşırı yağlanma gibi sorunlar varsa ürünlerinizi probleme yönelik seçmelisiniz. Tonik ve sorunlu bölgeye bakım sonrası cildinizi ekstra nemlendirme işlemine geçebilirsiniz.

Vücut Bakımı

Cildiniz için nem konusu oldukça önem taşıyor. Ciltteki kuruluğa karşı hen gün en az bir buçuk litre su içmek gerekiyor. Bunun dışında cilde dışarıdan da nem takviyesi yapılması gerekiyor. Cildin yüzde 70'i sudan oluşuyor ve bunun yüzde 12'si cildin en üsteki ince katmanında bulunuyor. Bedeni nemli ve yumuşak bir görünüme kavuşturmak için ılık bir banyoardından, peeling işleminden sonra cilt tipine uygun bir nemlendirme ürününü kullanabilirsiniz. Dilerseniz birkaç damla susam yağı ile bedeninize masaj yapabilir, ardından nemlendirme ürününüzü kullanabilirsiniz.

Cilt Tipine Göre Ürün

Her cilt tipinin bakım ve temizlik kürü farklı. Normal ve kuru ciltler için süt bazlı ürünler ideal. Hassas temizleyiciler cildin makyajdan arındırılmalı. Yüzeydeki yağın giderilmesi için alkolsüz tonik öneriliyor. Normal ve kuru ciltlerin temizlik sırasında su yerine ferahlatıcı yüz tonik kullanmalı. Bu cilt tipleri için haftada bir peeling uygulamalılar. Yağlı ve karma ciltler ise temizlik konusu üzerinde titizlikle durmalılar. Jel ya da köpük suyla temizlendiğinde ciltteki yağ bezlerini harekete geçiriyor, bu da cildin soluk ve mat görünümüne neden oluyor. Bu yüzden temizlik sonrasında tonik uygulamak şart. Yağlı ciltlerin ölü derileri cilt yüzeyinden temizlemesi için haftada en az bir kez peeling uygulanmalı.

Bal Gibi Maske

Normal ve kuru ciltlerin bakımında bal mucizesinden yararlanabilirsiniz. İki çay kaşığı bal, yarım çay bardağı yoğurt, bir çay kaşığı greyfurt suyunu karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün. Maskeyi 15 dakika cildinizde bekletin, ardından ılık su ve sünger yardımıyla temizleyin. Bir çay bardağı buzlu çay ile yüzünüzü yıkayın. Ardından nemlendiricinizi uygulayın.

Karbonatın Gücü

Normal ve yağlı ciltler için hazırlayacağınız karbonatlı maske ile ölü hücrelerden kolayca arınabilirsiniz. Bir çay kaşığı maya, bir çay kaşığı karbonat, bir çay çay kaşığı su karıştırılıp cilde sürülür. Maskeyi 15 dakika yüzünüzde bekletin. Maya gözeneklerinizi temizliyor, karbonat ise lekeleri gideriyor. Maskeyi cildinizden ılık su yardımı ile çıkarın.

Hassas Denge

Hassas ciltlerin bakımı diğerlerine göre daha zor. Ancak hassas ciltlerin de evde hazırlayacağı maskeler bulunuyor. Bir çay kaşığı nohut unu, bir çay kaşığı krema, iki çay kaşığı tuzlu su ve üçte bir çay kaşığı tuzu karıştırıp cildinize sürün. Nohut unu temizliyor, krema pH seviyelerini dengeliyor. Maskeyi soğuk su ile yüzünüzü yıkayarak çıkarmalısınız.

Parlak Saçlar

İki yemek kaşığı çam balını, bir limon suyu ve yarım bardak saf zeytinyağını karıştırın. Kuru saçınıza sürün ve yaklaşık yarım saat bekleyin. Ardından saçınızı yıkayın. Bu uygulamayı haftada bir kez yaparak saçlarınızın doğal ışıltılar kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Doğal Bukleler

İnce telli saçlarınızın hacimli durmasını sağlamak, düzensiz dalgalarınızı göz alıcı buklelere çevirmek için de uygulayacağınız evde kolayca hazırlayıp uygulayacağınız saç bakım maskesi bulunuyor. Bir yumurta sarısı, 1 minik şişe badem yağı, birkaç damla limon suyu ve bir tatlı kaşığı susam yağını karıştırıp saçlarınıza sürün. Başınıza bone geçirin ve üzerine ısıtılmış havlu sarın. Yarım saat bekledikten bebek şampuanıyla saçınızı yıkayın.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...