Vücudunuzla Barışın

Vücudunuzla Barışın

Bütün kadınların vücutlarıyla mutluluk ve huzur içinde yaşamasını beklemek büyük bir iyimserlik. Bırakın tümünü, kadınların çoğu görüntülerinden dolayı mutsuz.

Günümüzde hemen her şey görüntüye dayanır oldu. Kimse kendini beğenmiyor ve duygusal eziyetler başlıyor. Bütün kadınların vücutlarıyla mutluluk ve huzur içinde yaşamasını beklemek büyük bir iyimserlik olurdu. Ama araştırmalara bakılacak olursa, bırakın tümünü, kadınların çoğu görüntülerinden dolayı mutsuz.

Yapılan yeni bir araştırma, kadınların %7'sinin günde 50 kez vücutları hakkında düşündüğünü ve %20'sinin de günde en az 10 kez görüntülerinden endişe duyduklarını gösteriyor. Her 4 kadından birinin hayaliyse Kylie Minogue'unki gibi bir vücuda sahip olmak.

Bu bulgular, bir kozmetik firması olan Garnier'in, İngiltere, Amerika ve Avustralya da, yaşları 18 ila 40 arasında değişen 3000 kadın üzerinde yaptığı bir araştırmaya dayanıyor.

Buna göre, yüzde 46 lık bir oranla kadınların en beğenmedikleri bölgeleri karınları. Hepsi daha düz ve sıkı bir karnın hayalini taşıyor. Bunu, %20'yle sarkık popolar takip ediyor. Araştırma Türkiye'de yapılsaydı, sonuç muhtemelen tam tersi olurdu anlayacağınız.

Peki Kadınlar Neden Vücutlarını Beğenmiyorlar?

Beden imajı üzerine kurslar düzenleyen kişisel gelişim uzmanı Liz Tucker'a göre, kadınlar aslında vücutlarından nefret etmiyorlar, ama onu hayatlarındaki problemlerin kaynağı olarak suçluyorlar. Yani kişi, hayatında tatminsizse, vücudunu bu tatminsizlikleri maskelemekte kullanıyor.

Gene araştırmaya bakılacak olursa, kadınların %20'sinden fazlası, ayna önünde durduklarında, kendilerine bakan kocaman, şekilsiz bir beden görüyorlar. Tucker, "Kişi kendini güvensiz ve öz saygıdan yoksun hissettiğinde, hayatındaki diğer zorlukları açıklamak için fiziksel görüntüsünü hedef alıyor ve çoğu zaman bunun farkında bile değil." şeklinde açıklıyor.

Diğer bir problem de çoğu kişinin hırslı olması ve kendilerine ideal olarak Kylie Minogue ve benzerlerini seçmesi. Bunun nedeni de, içten içe hepimizin, mükemmel vücudun başarıya işaret ettiğini düşünmesi. Böylece toplum tarafından kabul edileceğimizi düşünüyoruz. Bu da, özellikle kişisel ilişkilerinde başarısız ya da mutsuz olan kişilerin, vücutlarının tamamına, ya da bazı bölgelerine olumsuz olarak yaklaşmasına sebep oluyor. İşin ilginç yanı, kadınlar, hayatlarının başka bir alanında ne zaman tatminsiz olsalar, daha berbat göründüklerini düşünmeye başlıyorlar.

Gene Tucker'a göre, kilo vermenin yolu da vücudunuzu tamamen aklınızdan çıkarmaktan geçiyor. Yani kendinizi, ne kadar vücudunuzdaki mükemmel olmayan bölgelerle değil de, hayatın kendisiyle meşgul ederseniz, kilo vermeniz de o kadar kolaylaşıyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...