Testosteronun Fazlası Beyne Zararlı

Testosteronun Fazlası Beyne Zararlı

Erkeklik hormonu testosteronun azının iyi olduğu, ancak fazlasının tıpkı Alzheimer hastalığında olduğu gibi beyin hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktı.

ABD'li bilim adamlarının beyin hücreleri üzerinde yaptığı araştırma, erkeklik hormonu testosteronun azının iyi olduğunu, ancak fazlasının tıpkı Alzheimer hastalığında olduğu gibi beyin hücrelerini öldürdüğünü ortaya çıkardı.

Yale Üniversitesi'nden Barbara Ehrlich, testosteron hormonunun vücutta normal seviyede olmasının en ideali olduğunu belirterek bu bulgunun, vücutta testosterona dönüşen steroitler kullanan sporcularda intihar eğilimi ve saldırganlık gibi davranış değişikleri görülmesinin açıklanmasına yardımcı olabileceğini söyledi. 

Östrojen ise Beyin Hücrelerini Koruyor

Erlich, benzer bir denemeyi kadınlık hormonu östrojen üzerinde de yaptıklarını ifade ederek, östrojenin testosteronun aksine beyindeki sinir hücrelerini koruyor göründüğü ve östrojenin varlığında daha az beyin hücresinin öldüğünün görüldüğünü belirtti. 

Testosteron Alanlar Bir Kez Daha Düşünsün

Journal of Biological Chemistry dergisinde yayımlanan araştırma kapsamında, testosteronun bu yönünün beyin fonksiyonu açısından uzun vadeli etkileri olacağı ve dışarıdan testosteron alan kişilerin bunu bir kez daha düşünmeleri uyarısında bulunuldu.

Erkeklerde Kadınlardakinin 20 Katı

Hücrelerin büyümesi, gelişimi ve farklılaşmasında kilit öneme sahip testosteron hormonu, erkeklerde kadınlardakinin 20 katı miktarda bulunuyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...