İsilik

İsilik

Kaşıntı, döküntü şeklinde görülen küçük kırımızı noktalardan oluşan lekelere İsilik denir. Eğer sizde İsilik varsa bilmeniz gerekenler.

İsilik, kaşıntılı bir döküntüdür. Genellikle sırtta veya göğüste meydana gelen küçük, kırmızı noktaların oluşturduğu lekelerdir. Vücut fazla ısınıp bir sure terden ıslak kaldığı zaman olur. Döküntü geniş bir alanı kaplayabilir ve aşırı derecede kaşıntı yapar. Bir kaç gün veya haftalarca sürebilir. Ateşli iken veya ateşiniz düştükten sonra isilik dökebilirsiniz. İsilik bulaşıcı değildir, fakat bir kere oldunuzsa yeniden olabilirsiniz. İki yaşından küçük çocuklar isilik olmaya meyillidirler, ancak teşhisleri zordur. Bebeğinizin isilik olduğu kanaatindeyseniz bir doktora müracaat edin.

İsilik Tedavi:

Kaşıntıyı geçirmek için kalamin losyonu surun. Vücudun hava alabilmesi için hafif giysiler giyin. Derinin üzerinden geçen hava akimini arttırmak için bir havalandırıcı (pervane, vantilatör) yakınına oturarak cildin kurumasına yardımcı olun. Evin serin yerlerinde kalmaya çalışın. Açık havada çalışmanız şart ise bu işi, günün daha serin bir zamanına bırakın, gölgelerden faydalanın ve düzenli aralıklar verin.

İsilik Önlemler:

İsilik olmaya eğilimli iseniz, kısa sureli serin duşlar yapın. Sıcak duş yapmaktan kaçının ve normalde isilikten etkilenen göğüs ve sırt bölgelerine sabun sürmeyin. Plastikten yapılmış bir yere kısa sure için bile olsa oturmayın ve yatmayın.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...