Öksürüğe Karşı Yatmadan Önce Bal

Öksürüğe Karşı Yatmadan Önce Bal

Dr. Paul ve arkadaşlarının yaptığı bir çalışma, çocuklara yatmadan önce verilecek bir tatlı kaşığı balın öksürüğü hafifletebileceğini ortaya koydu.

Pennsylvania Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Paul ve arkadaşlarının yaptığı bir çalışma, çocuklara yatmadan önce verilecek bir tatlı kaşığı balın öksürüğü hafifletebileceğini ortaya koydu. Dr. Paul, balın klasik öksürük ilaçlarından daha iyi sonuçlar verdiğini de bildirdi.

Araştırmacılar, balın, tahriş olmuş boğazı kaplayarak yumuşatabileceğini bunun da öksürüğün fizyolojik olarak azalmasına katkıda bulunduğunu da vurguladılar. "Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine" dergisinin güncel sayısında yayımlanan araştırma sonuçlarıyla ilgili yorumlarını aktaran Dr. Paul, birçok ailenin bu yaklaşıma güveneceklerini ve "Annelerimiz haklıymış" diyeceklerini söyledi. Araştırma, üst solunum yolu enfeksiyonu bulunan 105 çocuğun bir bölümüne uygun dozda bal tadı verilmiş öksürük şurubu, diğerlerine yalnızca bal verilerek bir yapıldı.

Çalışma hakkında ebeveynlerin onayı alındı ve sonuçların nasıl takip edileceği ve geri bildirimde bulunulacağı açıklandı. Çalışmanın sonunda, bal verilen çocukların daha iyi uyuduğu ve öksürüklerinin anlamlı şekilde azaldığı bildirildi. Hiçbir yan etkisi olmamasının yanında, önemli besleyici maddeleri de içinde barındıran balın, son derece yararlı ve etkili bir üst solunum yolu enfeksiyonu ilacı olarak değerlendirilmesi gerektiği de doktorların tespitleri arasında.

Ancak bilindiği gibi, bir yaşın altındaki çocuklarda bazı riskler oluşturabileceğinden dolayı bir yaşına kadar çocuklara bal verilmemesinin uyun olacağı belirtiliyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...