Düz Bir Karna Sahip Olun

Düz Bir Karna Sahip Olun

Bayanların bir çoğu, karın bölgesindeki fazlalıklardan kurtulmak istiyor ve bunun için bir çok yöntem deniyor. Ama bunun ideal şekli ve yöntemi nedir?

Bayanların bir çoğu, karın bölgesindeki fazlalıklardan kurtulmak istiyor ve bunun için bir çok yöntem deniyor. Ama bunun ideal şekli ve yöntemi nedir?

İlk yapılması gerekenlerden birisi bir uzmana danışmak. Çünkü öncelikle şişmanlığın ayrımının yapılması gerek. Karın bölgesindeki yağlanmadan kurtulmak için bu yağlanmanın nedenini tespit etmek gerekir. Bu lokal bir yağlanma mı yoksa global bir şişmanlık sorunu mu var ona bakmalı. Bu tespiti ancak bir uzman yapabilir. Bu ayrım yapıldıktan sonra karın bölgesindeki yağlanmadan kurtulmak için gerekli egzersizlere başvurabilirsiniz.

Nasıl Yapmalı?

Karın bölgesinin zayıflamasında mekanik egzersizleri tercih etmek gerekiyor. Gövdenin öne, arkaya, sağa, sola hareketiyle bu egzersizler uygulanıyor. Bu egzersizleri evde ya da spor salonunda rahatlıkla yapmak mümkün. Ancak devamlılık süresini unutmamak kaydıyla! Peki ne kadar süreyle ve günde kaç kez yapmalı? Karın şekillendirme egzersizlerinde özellikle başka sporla da uğraşılıyorsa gün aşırı yapılması uygun. Ama evde yapılıyorsa, günde bir ya da iki kez olabilir. Sabah ve akşam 10'ar tane uygun hareketlerden yapılabilir.

Sabır Şart

Egzersizlerden kısa sürede sonuç beklemek doğru değildir. Unutmayın; bu bir süreç. Egzersizde süreklilik çok önemli bir kavram. Egzersizin gerçekten yararlı olabilmesi için uzun süre devam ettirilmesi gerekiyor. Süreklilik sağlanmadığı takdirde yağlardan kurtulmak neredeyse imkansız. Ancak şunu da unutmamakta yarar var. Aşırı egzersiz herkes için zararlıdır. Karnım bir an evvel gitsin diye yoğun egzersiz yapmak yanlıştır. Özellikle spor salonlarında yapılan egzersizlerde 24 saat ara vermek gerekir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...