Geleneksel Tıp Uygulamaları Denilince Bursa Akıllara Gelecek

Geleneksel Tıp Uygulamaları Denilince Bursa Akıllara Gelecek

Uzm. Dr. Elif Güler Kazancı, Bursa’da gelişecek sağlık turizmi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin Bursa’da düzenlediği sağlık turizmi ile ilgili toplantıya Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Elif Güler Kazancı, TKHK Sağlık Turizmi Koordinatörü Oğuzhan Kaya, Genel sekreterlik ve bağlı hastanelerin yöneticileri katıldı.

Bursa’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelere sağlık turizmi kapsamında gelen hastaların sayısı gün geçtikçe artarken, Güler Kazancı ise geleneksel tıp uygulamalarına önem verdiklerini söyledi. Bursa’da sağlık turizmine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirten Kazancı, "Özellikle termal turizm, su kompleksi, fitoterapi, akupunktur gibi geleneksel tıp uygulamalarına önem veriyoruz. Bursa’ya da bu kapsamda katkı sağlayacak her şey için üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız" diye konuştu.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi Koordinatörü Oğuzhan Kaya tarafından ise sağlık turizmi tedavi ve muhasebeleştirme süreçleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Oğuzhan Kaya, sağlık turizminde başarıda otelcilik hizmetlerinin kalitesinin ve dil bilen personelin varlığının önemine dikkat çekerken hedefin sağlık turisti sayısını yükseltmek olduğunu söyledi.

Türkiye’nin doğal kaynaklar bakımından çok zengin olduğunu belirten yetkililer doğru yönetimle kısa zamanda, sağlık turizminde öncü olmayı hedeflediklerini belirttiler. İlginin girerek arttığı bu alanda ellerinden geleni yapacaklarını bildirdiler.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...