Doğada Hasta Olmayan Tek Hayvan Hangisidir?

Doğada Hasta Olmayan Tek Hayvan Hangisidir?

Hayvanlar diğer tüm canlılar gibi hasta olabilirler fakat bir hayvan varki o hasta olmuyor. Peki hasta olmayan tek hayvan hangisidir biliyor musunuz?

Hayvanlar doğadaki diğer tüm canlılar gibi hasta olabilirler fakat bir hayvan varki o hasta olmuyor. Peki doğada hasta olmayan tek hayvan hangisidir biliyor musunuz? Denizlerin korkulu balık türü olan köpekbalığı. Doğada hasta olmadığı iddia edilen tek hayvan köpekbalığıdır.

Köpek Balıkları Hakkında Farklı Ve İlginç Bilgiler

  • Köpek Balıklarının Ömrü: Köpek balıkları ortalama olarak 20–30 yıl maksimum ise 100 yıl kadar yaşayabilmektedirler.
  • Köpek Balıklarının Yön Bulma Yöntemleri: Köpek balıkları pusula gibi davranabilirler. Bu özelliklerini okyanus ve denizler içerisinde Dünyanın manyetik alanını kullanarak yaparlar.
  • Köpek Balıkları Ve İnsanlar: Diğer yırtıcı hayvanların aksine insanlarla normal şartların aksine köpek balıklarının ilgi alanlarında değillerdir. Yani köpek balığı saldırıları nadir bir şekilde olur.
  • Köpek Balıkları Ne Zamandır Var? Köpek balıklarının tarihi günümüzden oldukça geriye; 400 milyon yıl öncesine kadar dayanıyor. Hatta dinozorlardan önce var oldukları düşünülüyor. Ve Gezegenin en eski omurgalı hayvanı olarak da bilinirler.
  • Köpek Balıklarının Muhteşem Avlanma Özellikleri: Köpek balıkları 900 metre uzaklıktaki bir avın sesini bile duyabilirler. Köpek balıkları 900 metre uzaklıktaki bir avın sesini bile duyabilirler.
  • Köpek Balıklarının Dişleri Çürür Mü? Köpek balıklarının dişleri kendiliğinden florür ile kaplıdır. Bu yüzden dişlerinde çürük yoktur.
  • Köpek Balıklarının Hızı: Köpekbalıkları saatte 70 km hızla yüzebilir.

Köpek Balıkları Nerede Yaşar?

Kıkırdaklı balıklar arasında yer alan köpek balıkları doğada ortalama 20 ile 30 yıl arasında yaşarlar. 

Çoğunluğu okyanuslarda olmak üzere tropik sularda, Akdeniz’de ve kuzey denizlerinde sıklıkla derinlerde rastlanılır. 

Tam olarak 360 farklı köpek balığı türü tespit edilmiş olmasına rağmen hakkında en az bilgiye sahip olan türü ise melek köpek balığıdır.

Köpek Balıkları İçin Enler

  • En Tehlikeli Köpekbalığı Türü Hangisidir? Köpek balıkları içinde en tehlikeli tür “atık yiyici” olarak da anılan kaplan köpek balıklarıdır. Balık, insan ya da çöp ayırt etmeksizin her şeyi yeme potansiyelleri vardır.
  • En Küçük Köpek Balığı Hangisidir? Herkesinde bildiği gibi köpek balıkları devasa ve muhteşem hayvanlardır fakat bazı türleri bilinenin aksine küçüktür. Cüce köpek balığı olarak bilinen tür sadece 20 cm civarındadır.
  • En Büyük Yumurta: Dünyanın en büyük yumurtalarına sahip hayvan balina köpek balıklarıdır.
  • En Hızlı Köpek Balığı Türü: Beyaz köpek balığının yakın akrabası olan Mako köpekbalığı 'Sivriburun Camgöz' olarak da tanınır
  • En Büyük Köpek Balığı Türü: Bilinen en büyük köpek balığı 21 ton ağırlığında ve 12 metre uzunluğundadır.

Köpek balığı nasıl nefes alır?

Bilinen genel yargının aksine birçok köpek balığı türü yüzmeyi bıraktıklarında boğulmazlar. 

Antik köpek balıklarının ağızlarının etrafında yer alan kasları kullanarak yüzgeçlerinin üstüne su pompalayan bildikleri bilinirken günümüzdeki köpek balıkları evrimleşerek hızlı yüzme hareketleriyle suyu solungaçlarının üzerinden geçirmek yerine nefes almak için farklı yollar geliştirmişler. 

Bunu da dinlenmek için durdukları esnada kas hareketlerine dayalı hareket gerektirmeyen bir nefes alma metodu uyguluyorlar. Bazı köpek balığı türlerinin antik nefes alma yöntemini uygulamak için yeterince güçlü kasları olmadığı halde dinlenmek için durdukları saptandı.  Bilim insanları yine de oksijen azlığı ile nasıl başa çıktıklarını araştırmaya devam ediyorlar.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...