Muhabbet Kuşu Hastalık Belirtileri

Muhabbet Kuşu Hastalık Belirtileri

Muhabbet kuşlarınızın sağlığı ve yaşamı boyunca rahat etmesi için onlara sağlayabileceğimiz artı yönleri ve maalesef hastalıklarını inceliyoruz.

Muhabbet kuşları yaklaşık olarak 10 ile 12 yıl arasında yaşayabilen hayvanlardır. Fakat muhabbet kuşlarının yakalanabileceği hastalık sayısı çok fazladır. Fazla hasta olduğu için bu hayvanların bir ömür sürmelerini sağlamak çok kolay bir görev değildir.

Muhabbet kuşları hakkında temel bilgiler edinmek muhabbet kuşlarının sahipleri için çok önemlidir.

Muhabbet Kuşu Hastalıkları Nelerdir?

Kuşunuzun bazı nedenlerden dolayı sık sık müzdarip olabilir. Ama muhabbet kuşlarının yakalanabileceği pek çok hastalık olduğu için hayvanların uzun bir ömür sürdürmesini sağlamak çok kolay değildir.

Bulaşıcı Hastalıklar: İnsanlarda olduğu gibi muhabbet kuşları da bulaşıcı hastalıklarla kimi zaman mücadele edebilir. Bu mantar, virüs ve bakteriler ile meydana gelmektedir.

En bilinen bulaşıcı hastalıkların başında ise, polyoma virüsü, kandidiaz, salmonella ve kursak iltihabı şeklinde sıralanabilir.

Polyoma gibi virüs hastalıkları kuşlarda görülen bazı hastalık çeşitleri de vardır. Bu tip enfeksiyonlardan muhabbet kuşunuzu korumak için geniş ve iyi bir şekilde havalandırılan bir kafes tercih etmeniz en iyi çözüm olacaktır.

Ekmek Mayası da dikkat edilmesi gereken bir durumdur kuşlarda bağırsak iltihabına yol açtığı bilinmektedir.

Ancak aynı zamanda evcil hayvanınızın vücudunda yaşayan iç parazitlerin de sebep olduğu bazı hastalıklar vardır. Çoğu zaman, bu tür enfeksiyonlar sağlık kaybı, halsizlik, ishal ve iştah kaybına neden olur.

Deri Ve Tüy Hastalıkları: Muhabbet kuşlarının dış görünüşü belirli klinik durumlar da etkilenebilir. Kanatlarda morarma ve kabuklanma kendini belli eden Ema sendromu bu durumlardan bir tanesidir. Etkilenmiş bölgelerde kan izleri bu hastalığa dair bir işarettir.

Sindirim Sistemi Bozuklukluğu: Doğru beslenmeme ve sağlıklı olmayan gıdaların verilmesinin sonucu olan sindirim bozukları. Bu sağlıksız gıdalar yavaş yavaş kuşunuzu hasta eder. Belirtileri arasında karın kısmında damarların yeşil olması aynı bölgede kararma ve kızarıklık.

Muhabbet Kuşlarının Yaşamının Sonuna Yaklaştığını Nasıl Anlarız

Muhabbet Kuşlarında *lüm Belirtileri Nelerdir? 

  • Yem tüketimini aza indirmesi ya da hiç yememesi.
  • Kafesinin içinde hareket etmemesi,
  • Eski neşesinde ve canlılığında olmaması.
  • Hızlı bir şekilde kilo kaybı yaşaması en belirgin belirtilerdendir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...