Agretik

Agretik

Agretik nedir ne için kullanılır, Agretik nasıl kullanılır, Agretik ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Tiklopidin HCl

Ambalaj:

 250 mg x 20 tablets.

Endikasyon: 

Arteriyosklerozun hastalarda, transient iskemik atak, stroke, miyokard enfarktüsü ve vasküler ölümler gibi arteriyel tromboembolik komplikasyonların önlenmesinde; intermittent klodikasyon derecesinde kronik arter hastalığı bulunanlarda, özellikle koroner arterlere ait önemli iskemik olayların önlenmesinde; ekstrakorporeal dolaşıma bağlı trombosit fonksiyon bozukluklarının önlenmesi ve tedavisinde(açık kalp ameliyatları, hemodiyaliz gibi) endikedir.

Kontrendikasyon: 

Tiklopidin Aşırı duyarlılığı olanlarda, yüksek doz heparin kullananlarda, kanama eğilimi olan aktif gastroduodenal ülserlerde, uzun süreli kanama eğilimi olan hemorajik diyatez ve hemopatilerde, lökopeni, agranülositoz ve trombositopenili hastalarda veya geçmişinde bu tip rahatsızlıkları olanlarda, akut vasküler hemorajik serebral olgularda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Tedaviye başladıktan sonra 15 gün içinde ve ilk 3 ay her 15 günde bir kan tablosunun kontrolü yapılmalı ve özellikle lökosit ve trombositler sayılmalıdır. Tiklopidin kanama süresini uzattığı için kanamaya eğilimli hastalara ve diğer antiagregan trombolitik lerle birlikte verilmemelidir. Karaciğer rahatsızlığı olanlarda dikkatle kullanılmalı, hepatit ve sarılık durumunda kesilmelidir.Gebelik durumunda kullanımından kaçınılmalıdır.Emziren Annelerde kullanılması önerilmektedir.

Yan Etkileri: 

En sıkraslanan yan etkisi bulantı, kusma, diyare, anoreksi gibi gastrointestinal belirtilerdir. Ancak bu etkiler tedavinin kesilmesini gerektirecek kadar şiddetli değildir ve 1-2 hafta içinde genellikle kendiliğinden geçer ve ilacın yiyecekle alınması durumunda da görülmezler.

İlaç Etkileşimleri:

 Nonsteroidal antienflamatuvarlar,oral antikoagülanlar ve heparin, platelet antiagreganları, kortikosteroidler,desmopressin, digoksin, teofilin ile birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi: 

Günlük doz günde 2 kez yemekten sonra veya yemeklerle birlikte alınan 1 Tablettir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...