Alcaine

Alcaine

Alcaine nedir ne için kullanılır, Alcaine nasıl kullanılır, Alcaine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oftalmik Solüsyon

Proparakain HCl

Ambalaj:

 %0.5x 15 mL’lik, kendinden damlalıklı şişe.

Endikasyon:

 Oftalmik Kullanım için uygun olan, çabuk etkili bir lokal anesteziktir. Oftalmik Lokal anestezik endikasyonu, intraoküler basıncın ölçümü (tonometri),korneadan yabancı cisimlerin ve sütürlerin alınmasını, diyagnostik ve gonyoskopik muayeneleri kapsar; ayrıca katarakt ameliyatı gib cerrahi işlemlerden önce topikal anestezik olarak uygulanır.

Kontrendikasyon: 

Proparakainekarşı duyarlı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar: 

Uzun süreli kullanımı kornealhasar, vizyon kaybı ve iyileşmede gecikmeye neden olabilir. Proparakain HCl bilinen allerjisi olan hastalarda, kalp hastalığı olanlarda veya hipertiroidizmde tedbirli kullanılmalıdır. Gebelere ancak çok gerekli olduğu durumlarda uygulanmalıdır. Emziren anneye verilirken tedbirli davranılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Pupiller Dilatasyon veya sikloplejik etkiler nadiren görülmüştür.Lokal veya sistemik sensitivite zaman zaman görülebilir.Uygulamadan birkaç saat sonra bir miktar lokal irritasyon ve batma meydana gelebilir. Nadiren, ayni tipte şiddetli,tahminen hipoalerjik korneal reaksiyon görülebilir. Parmak uçlarınınkuruması veya fissürleşmesi ile allerjik kontakt dermatit ve ayrıca hemoraji, konjunktival konjesyon ve korneal epitelyumun yumuşamave erozyonu da rapor edilmiştir.

Doz Önerisi:

Katarakt ekstraksiyonu gibi derin anestezide,5-7 kez her 5-10 dakikada bir 1 damla. Süturların alınmasında, alınma işleminden 2-3 dakika önce 1-2 damla.Yabancı cisimlerin alınmasında, işlemden önce 1-2 damla ve tonometri, ölümden hemen önce 1-2 damla.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...