AlcaC

AlcaC

AlcaC nedir ne için kullanılır, AlcaC nasıl kullanılır, AlcaC ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Efervesan Tablet

Novartis CH

Kalsiyum asetilsalisilat 500 mg, C vitamini 250 mg

Ambalaj:

 10 tablet.

Endikasyon:

 Ağrı,ateş ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır. Ateşli haller, değişik kaynaklı ağrılarda (örn. baş, kol ve bacak ağrıları) endikedir.

Kontrendikasyon: 

Asetilsalisilasit karşı aşırı duyarlılık ve ağır karaciğer yetmezliğinde kontrendikedir.

Uyarılar:

Asetilsalisilik asit ve türevleri, trombosit agregasyonunu inhibe ettiklerinden, yeni mide bağırsak kanamalarında ve hemorajik diyatez (anamnezde bile olsa) çok tedbirli olunmalıdır. Asetilsalisilik Asitle tedavi edilen diyabetiklerde, insülin ve oral antidiyabetiklerin dozunun ayarlanması gerekebilir. Bu nedenle kan şekeri daha sık kontrol edilmelidir. Gebeliğin son dört haftasında kesinlikle önerilmez.Emzirme sırasında yüksek dozlar kullanılmamalıdır. Uzun süre kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Mide bağırsak bozuklukları yapabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Protrombin Düzeyleri, asetilsalisilik asit tarafından düşürülebilir. Bu nedenle bir antikoagülanla birlikte verilmesi gerektiğinde antikoagülan dozunun azaltılması önerilir. Kortikosteroidlerin aynı zamanda kullanımı, mide bağırsak kanamasına neden olabilir. Asetilsalisilik Asit, metotreksatın yan etkilerini güçlendirir.

Doz önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde 3 kez 1-2 Tablet, romatizmal ağrılarda günde 4 kez 2 tablete çıkarılabilir. 7-15 yaş arasındaki çocuklara günde 1 veya 2 kez 1-2 Tablet verilebilir. 7 yaşından küçüklerde kullanılmaz.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...