Albumina Umana ISI

Albumina Umana ISI

Albumina Umana ISI nedir ne için kullanılır, Albumina Umana ISI nasıl kullanılır, Albumina Umana ISI ilacının yan etkileri nelerdir?

Flakon

İnsan albumini

Ambalaj: 

  • %20: 50 mLx1 Flakon
  • %25: 50 mLx1 Flakon.

Endikasyon:

Ana endikasyonu,uzatılmış zaman devrelerinde onkotik basıncın sabitleştirilmesi ile hacim kaybının düzeltilmesi dir. Tipik endikasyonları: Şok, örneğin kanama şoku, plazma kaybından ötürü doğan şok ve şokun beraberinde getirdiği diğer durumlar. Aşağıdaki örneklerde olduğu gibi, ameliyat öncesinde, ameliyat sırasında ve sonrasında beliren plazma ve/veya albumin yetersizliği halleri: Yanıklar, karaciğer yetmezliği,karaciğer sirozu, nefrit, nefrotik sendrom, gastrointestinal bozukluklar,Lyell sendromu, karında su toplanması, yetişkinlerde solunum yetmezliği sendromu, yenidoğanlarda kernikterus, serebral ödem, toksisite durumları (gebelikte toksemi). Plazma alışverişi ve hacim değiştirme,hiperviskozite sendromu.

Kontrendikasyon: 

Koagülasyon Bozuklukları, ağır kalp yetmezliği, pulmoner ödem, oligüri ve anüriile nefrotik yetmezliği, özofajeyal varisler, human plazma proteinlerine karşı bilinen bir duyarlık ve yetersiz beslenmede kontrendikedir.

Albumina Umana ISI Uyarılar:

 Dolaşımda aşırı yüklenmenin başlaması üzerine(baş ağrısı, nefes darlığı, boyun damarının konjesyonu) enfüzyon hemen kesilmelidir. Alerjik ve anafilaktik reaksiyonlar, enfüzyonu hemen kesilmesini gerektirir. Gebelik ve laktasyonda kullanımıyla ilgili bir sınırlama yoktur.

Albumina Umana ISI Yan Etkileri: 

Hafifalerjik reaksiyonlar (örn. yüz kızarıklığı, ürtiker, ateş, baş dönmesi),infüzyona müdahale edilmesi ya da infüzyonun kesilmesinden sonra genelde kaybolmaktadır.

Albumina Umana ISI Doz Önerisi: 

Kullanıma hazır olup, sadece intravenöz olarak uygulanır. İnfüzyon hızı bireysel olarak hastanın durumuna ve endikasyona göre ayarlanmalı, ancak normal olarak 1-2 mL/dak ile başlanır. Uygulamada Maksimum süre üç saattir. Plazmaferez sırasında infüzyon hızı 30 mL/dak’ı geçmemelidir.Preparat, %0.9'luk NaCl solüsyonu, %5 veya %10'luk glukoz solüsyonları ile sulandırılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...