Aprazol

Aprazol

Aprazol nedir ne için kullanılır, Aprazol nasıl kullanılır, Aprazol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Mikropellet Kapsül

Lansoprazol

Ambalaj: 

30 mgx14 Kapsül.

Eşdeğeri: 

Degastrol Mikropellet Kapsül:

 30 mgx14 Kapsül(Deva);Helicol Mikropellet Kapsül: 30 mgx14 kapsül(Eczacıbaşı);Lansazol Mikropellet Kapsül: 30 mgx14 Kapsül(İlsan);Lansor Mikropellet Kapsül: 30 mgx14 kapsül(Sanovel);Lanzedin Kapsül: 30 mgx14 kapsül(Biofarma);Ogastro Mikropellet Kapsül: 30 mg x 14 kapsül(Abbott);Opagis Mikropellet Kapsül: 30 mg 14 Kapsül(Mustafa Nevzat);Vogast Enterik Mikropellet Kapsül: 30 mg x 14 kapsül(Fako);Zoprol Mikropellet Kapsül: 30 mgx14 kapsül(Toprak).

Endikasyon: 

Duodenal ülser, gastrik ülser, reflü özofajitin kısa süreli tedavisinde, Zollinger Ellison sendromu dahil patolojik hipersekresyonun uzun süreli tedavisinde Helicobacter pylori enfeksiyonu ile seyreden duodenal ülser tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Lansoprazole karşı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Etki ve emniyeti belirtilmediğinden gebelerde, emzirenlerde ve 18 yaşın altında kullanılmamalıdır.Hepatik yetmezliği olanlarda doz 30 mg’yi aşmamalıdır.

Yan Etkileri:

 En çok rastlanan advers etkiler diyare, baş ağrısı,baş dönmesi, bulantı ve konstipasyon dur. Abdominal ağrı, baş ağrısı,flu sendromu, ağrı, sırt ağrısı, gö-ğüs ağrısı ve enfeksiyon, diyare,gastrointestinal anomali (polip), kusma, diş bozukluğu, bulantı,gastroenteritis, rektal bozukluk, artralji görülmüştür. Anafilaksi Dahil kızarıklık, prurit ve aşırı duyarlılık reaksiyonları raporedilmiştir.

İlaç Etkileşimleri: 

Teofilinle birlikte kullanımı teofilin dozu ayarlama gerektirebilir. Sukralfat Tan en az yarım saat önce kullanılmalıdır.Ketokonazol, ampisilin esterleri, demir tuzları, digoksin gibi ilaçların emilimini etkileyebilir.

Doz Önerisi:

 Duodenum ülserinde günde tek doz 1 Kapsül, yemeklerden önce uygulanmalıdır, tedavi süresi 4 haftadır. Gastrik ülserde günde 1 kez 30 mg kullanılır, tedavi süresi 4 haftadır, gerekirse tedaviye 2-4 hafta daha devam edilir. Reflü özofajitte (erozyon ve ülserasyon varlığının endoskopik tespiti halinde) günde 1 kez 30 mg dozunda kullanılır, tedavi süresi 4-8 haftadır, gerektiğinde 8 haftalık ek bir tedavi uygulanabilir. Nüks ile gelen erozif özofajit hastalarda 8 haftalık ek bir tedavi daha düşünülmelidir. Zollinger Ellison sendromu gibi hipersekresyon durumlarında başlangıç dozu tek seferde 60 mg’dir, gerektiğinde günlük doz 120-180 mg’ye artırılabilir, 90 mg’nin üzeri günlük dozlar ikiye bölünerek uygulanmalıdır. Duodenal Ülserle ilgili H. pylori eradikasyonunda, üçlü tedavi rejimi: Yemeklerden Önce alınmak üzere 30 mg lansoprazol günde 2 kez, aç veya tok 500 mg klaritromisin günde 2 kez, aç veya tok 1 g amoksisilin günde 2 kez,14 gün süreyle uygulanır; ikili tedavi rejimi: Yemeklerden önce alınmak üzere 30 mg lansoprazol günde 2 kez, aç veya tok 500 mg klaritromisin 8 saat arayla günde 3 kez, 14 gün süreyle uygulanır. Ülserin iyileşmesi tamamlamak için lansoprazol tedavisi 4 haftaya uzatılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...