Asidopan Plus

Asidopan Plus

Asidopan Plus nedir ne için kullanılır, Asidopan Plus nasıl kullanılır, Asidopan Plus ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Asidopan Plus Çiğneme Tableti

  • Magaldrat 480 mg
  • Simetikon 20 mg

Ambalaj: 

30 ve 60 tablet.

Endikasyon: 

Gastrit, peptik özofajit, gastrik hiperasidite,hiatal herni ve peptik ülser teşhisleri ile ilgili hiperasidite ve gaz rahatsızlıklarının semptomatik olarak giderilmesinde kullanılır.Ayrıca,ameliyat sonrası oluşan gaz sancılarını giderici olarak ve endoskopik muayeneler de de kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Magnezyum içeren antasitlerin ileri safhada böbrekyetmezliği olan hastalarda kullanılması kontrendikedir.Alüminyum ya da magnezyum içerenantasitler apandisit yakınması olan hastalarda kontrendikedir.Alüminyum içeren (alüminyum fosfat içerenler dışında) antasitlerinhipofosfatemi hastaları tarafından kullanımı, alüminyum tuzlarının fosfat bağlayıcı etkileri nedeniyle kontrendikedir.

Asidopan Plus Uyarılar: 

Uzun süre ya da yüksek dozda alüminyum içeren antiasitler kullanımı (alüminyum fosfat içerenler dışında)hipofosfatemi oluşumuna neden olabilir. Alüminyum ve magnezyum içeren antiasitler yüksek dozlardan kaçınıldığı sürece gebeliğin son altı ayında kullanılabilir; fakat gerçekten gerekiyorsa kullanılmalıdır.Laktasyonda verilmemesini gerektiren bir kanıt yoktur. Fakat emzirmekte olan ailelere verilirken, gerekli uyarılar yapılmalıdır.

Asidopan Plus Yan Etkileri: 

Magnezyum içeren antiasitler diyareye; alüminyum içerenler ise konstipasyona neden olabilirler.

İlaç Etkileşimleri:

 Genel bir kural olarak anti asit alımının ilk biriki saati içinde ağız yolundan hiç bir ilaç alınmamalıdır. Antimuskarinikler,fenotiyazinler, digoksin, florür, diflunisal, indometazin (aspirin ve tolmetin hariç), naproksen, izoniazid, fosfat, prednizon, H2 Antagonistleri, sülfadiazin, tetrasiklinler, demir tuzları, diazepam,klordiazepoksit, dikumarol, fenobarbital, amfetamin, efedrin,psö-do efedrin, mekamilamin, kinidin, levodopa, nitrofurantoin ve yağda çözünen vitaminler antiasitlerle etkileyebilirler.

Asidopan Plus Doz Önerisi: 

Hiperasidite durumlarında semptomatik rahatlama için günde 3-4 kez, yemekler arasında ve yatmadan önce 1-2 ölçek süspansiyon veya 1-2 Tablet alınır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...