Aspirin

Aspirin

Aspirin nedir ne için kullanılır, Aspirin nasıl kullanılır, Aspirin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Asetilsalisilik Asit

Ambalaj:

 100mgx20 Tablet

: 500 mg x 20 tablet.

Endikasyon: 

Mide asidinin yol açtığı ekşime, yanma ve hazımsızlık gibi belirtilerin ve şişkinlik gibi sindirim sistemindeki gaza bağlı yakınmalar semptomatik tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 İleri safhada böbrek fonksiyon yetmezliği olan hastalarda,apandisitli ya da bağırsak tıkanıklığı olasılığı bulunan hastalarda,hipofosfatemi hastalarda ve bileşiminde bulunan maddelere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Oral yoldan kullanılan diğer ilaçların emilimini etkileyebilir. Kronik diyaliz hastalarında kullanılırken dikkatli olunmalıdır.Gebeliğin ilk üç ayında ve laktasyon döneminde antiasitlerin kullanılması önerilir.

Yan Etkileri: 

Diyare veya konstipasyona neden olabilir. Yüksek dozlarda uzun süre kullanıldığında hipofosfatemiye yol açabilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Tüm antiasitler, birlikte kullanılan ilaçların emilimini etkileyebilir. Bu nedenle, diğer ilaçlar ile en az 2 saatlik ara ile kullanılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Günde 4 kez (yemeklerden 20-60 dakika sonra ve yatmadan önce) 1-2 ölçek (5-10 mL) alınır. Kullanmadan önce şişe iyice çalkalanmalıdır.12 yaşından küçüklerde kullanılmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...