Betafact

Betafact

Betafact nedir ne için kullanılır, Betafact nasıl kullanılır, Betafact ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IV

Faktör IX

Ambalaj: 

500IUx1 Flakon ve 10 mL çözücü, 1 transfer iğnesi, 1 filtre iğnesi ve 1 hava alma iğnesi içeren ambalaj.

Eşdeğeri: 

Aimafix Dİ. Flakon IV: 500 IU 1 Flakon(Koçsel).

End:

 Faktör IX eksikliği olan (hemofili B), daha önce tedavi görmüş ve görmemiş ve Faktör IX inhibitörü gelişmemiş hastalardaki kanamaların tedavisinde ve önlenmesinde veya ameliyatlarında endikedir.

Kontrendikasyon: 

Akut tromboz,miyokard enfarktüs riski olan durumlarda tedavi kararı dikkatlealınmalıdır.

Uyarılar:

 Alerjik ve anafilaktik reaksiyon oluştuğunda tedaviye hemen son verilmelidir.Her durumda, Faktör IX tedavisinin potansiyelyararları, komplikasyon riskine gö-re değerlendirilmelidir. Özellikle Faktör IX inhibitörü gelişmiş veya inhibitör bulunmayan hemofili B’de yerine koyma tedavisi, koagülasyon bozukluklarının tedavisinde uzmanlaşmış bir hekimin kontrolünde yapılmalıdır.Hemofili B hemen hemen sadece erkeklerde görülen bir hastalıktır. Gebelik ve laktasyonda ancak kesin gerekli olduğu durumlarda kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

Allerjik veya anafilaktik reaksiyonlar (ürtiker,gö-ğüste sıkışma, wheezing, düşük kan basıncı ve anafilaksi); koagülasyon aktivasyon göstergelerindeki bir artışla birlikte potansiyel tromboembolik komplikasyon riski, Faktör IX alan hastalarda nadiren gözlenmiştir.Bu semptomlar oluşursa ilacın kesilmesi gerekir.

Etkileş

Diğer ilaçlarla karıştırılmaması önerilir.

Doz Önerisi:

Yerine koyma tedavisinin süresi ve dozajı, koagülasyon bozukluğunun ve kanamanın şiddetine olduğu kadar, hastanın klinikdurumuna da bağlıdır. 1 enternasyonal ünite faktör IX, 1 mL normal insan plazmasında bulunan faktör IX miktarına eşdeğerdir (%100).Faktör IX dozajının hesaplanması, vücut ağırlığının her kgsi için 1 Betafact’in plazmadaki faktör IX aktivitesini normalin %1’i oranında artırılmasına dayanmaktadır. Gerekli dozaj,şu formül ile belirlenir: Uygulanacak ünite sayısı=Vücut ağırlığı(kg)x Factor IX düzeyinde istenen artış (%).

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...