Biteral

Biteral

Biteral nedir ne için kullanılır, Biteral nasıl kullanılır, Biteral ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Biteral Ampul

Ornidazol

Ambalaj: 

500 mg/3 mLx1 ampul.

Endikasyon: 

Trikomoniasis(kadınlarda ve erkeklerde Trichomonasvaginalis'e bağlı genitoüriner enfeksiyonlar), Amebiasis (amipli dizanteri dahil, Entamoeba histolytica nın neden olduğu tüm intestinal enfeksiyonlar. Özellikle amebik karaciğer apsesiolmak üzere, amebiasisin tüm ekstraintestinal formları), Giardiasis(lambliasis), anaerob bakterilere bağlı enfeksiyonlar ve özellikle kolon ameliyatları da olmak üzere, cerrahi girişimler sırasında ve jinekolojik operasyonlarda profilaktik olarak.

Kontrendikasyon: 

Ornidazol Veya diğer nitroimidazol türevlerine karşı aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.

Biteral Uyarılar: 

Merkezi sinir sistemi hastalığı (örn. epilepsi veya multipl skleroz) olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Diğer ilaçların etkisi artabilir veya azalabilir. Genel bir prensip olarak, gebeliğin erken döneminde veya emziren annelerde, kesin gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Biteral Yan Etkileri: 

  • Uyku Hali
  • Baş ağrısı
  • Bulantı
  • Kusma gibi gastrointestinal rahatsızlıklar, hafif yan etkiler olarak görülebilir.

Biteral İlaç Etkileşimleri: 

Alkollü İçecekler ve alkol içeren ilaçlarla alınmasından kaçınılmalıdır. Disülfiramla Birlikte delirium atakları, konfüzyon durumuna neden olabilir. Ornidazol Kumarin Tipi oral antikoagülanların etkisini potansiyalize eder.Antikoagülan dozu bu doğrultuda ayarlanmalıdır. Ornidazol, vekuronyum bromürün kas gevşetici etkisini uzatır.

Biteral Doz Önerisi: 

  • Biteral Ampul: Anaerob enfeksiyonların profilaksisinde: Ameliyat öncesi 4500-1000 mg (1-2 Ampul veya 2-4 Tablet), ameliyat sonrası ise 1-5 gün süreyle her 24 saatte bir 2 Ampul Veya 12 saatte bir 1 Ampul uygulanır.
  • Anaerob enfeksiyonlarda: Tedaviye 500-1000 mg (1-2 Ampul)uygulamasıyla başlanır. Daha sonra 5-10 gün süreyle her 24 saatte bir 2 Ampul veya 12 saatte bir 1 Ampulle devam edilir. Hastanın durumu uygun olursa, oral yol parenteral yola tercih edilmeli, böylece hastaya her 12 saatte 500 mg (2 Tablet) verilmelidir. 
  • Çocuklar için doz günde kilo başına 20 ile 30 mg dir. Amebik karaciğer apsesi ve amebiazis tedavisinde: Başlangıçta 500-1000 mg (1-2 Ampul) verilip tek doz olarak 3-10 gün süreyle 1 gb veya 500 mg sabah, 500 mg akşam 3-10 gün süreyle verilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...