Bisakol

Bisakol

Bisakol nedir ne için kullanılır, Bisakol nasıl kullanılır, Bisakol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Bisakodil

Ambalaj: 

5mgx30 draje.

Endikasyon: 

Akut ve kronik konstipasyon, akut ve kronik enfeksiyonlardan veya yatak istirahatlerinde sonra oluşan konstipasyon larda, abdominal veya diğer ameliyatlardan önce gastrointestinal kanalın boşaltılmasında, radyolojide abdominal bölgeden x-ray alınmasından önce bağırsakların boşaltılmasında,rektoskopik muayene lerden önce hazırlık amacıyla ve gebelerde oluşan konstipasyon larda kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Karın ağrısı,bulantı, kusma olduğunda, bağırsak tıkanıklığı veya teşhis edilmemiş bağırsak semptomu olanlarda kullanılmamalıdır.Gastroenterit veya apandisit gibi enflamasyonlu hastalığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 İlacın alımından sonra rektal kanamalar veya bağırsak hareketinde zayıflamalar ciddi bir durum olduğunu gösterebilir.Bu durumda bisakodil uygulanmamalıdır. Uzun süre kullanımı bağırsak tembelliği ve su elektrolit dengesi bozukluğu yapabileceğinden,1 haftadan fazla kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri: 

Kolit ve kramp gibi karın rahatsızlığı yapabilir.Uzun süre veya gereken dozdan fazla kullanımı su ve özellikle potasyum gibi elektrolit kaybı ile seyreden diyareye, hipokalemiye, ayrıca atonik, fonksiyon yapamayan bağırsak oluşumuna neden olur.

İlaç Etkileşimleri:

 Potasyum yükselmesine bağlı olarak kardiyak glikozitlerin etkisini artırabilir.

Doz Önerisi: Oral olarak uygulandığında genel olarak 6 saat sonra etkili olur. Tam bir bağırsak boşalması istendiğinde 30 mg’lik tek doz alınır. Büyükler ve 12 yaşın üzerindeki çocuklar günde tek doz halinde 2 adet, 6-12 yaş arası çocuklar günde 1 draje alabilirler.Genellikle gece yatarken alınmalıdır. Enterik kaplamayı çö-zebileceklerinden,süt ve antasitlerle birlikte alınmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...