Buğuseptil

Buğuseptil

Buğuseptil nedir ne için kullanılır, Buğuseptil nasıl kullanılır, Buğuseptil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Solüsyon

Benzoin tentürü 20g, mentol 0.8 g, gomenol esansı 0.8 g, ökaliptol 2 g, terebentin esansı 2 g.

Ambalaj: 

48 mL’lik şişe.

Endikasyon: 

Soğuk algınlıklarına bağlı üst solunum yolu hastalıklarında (rinit, sinüzit, larenjit,rinofarenjit, akut ve kronik bronşitler) oluşan gö-ğüs konjestiyonunun,kuruluğa bağlı hafif öksürüklerin semptomatik tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Bileşimdeki maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmaz. Süt çocukları ve küçük çocuklarda mentole karşı duyarlılık reaksiyonu, glottis spazmı, asfiksi ve kollapsa neden olabileceğinden kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Buğuseptil Sadece su buharı ile inhalasyon içindir, ağızdan alınmaz. Eğer devamlı ve özellikle yüksek ateşle birlikte öksürük varsa, ciddi bir rahatsızlık olduğu düşünülmeli ve uygun tedaviye geçilmelidir.

Doz Önerisi: 

Yarım litre kaynar suya 1-2 kahve kaşığı Buğuseptil konur çıkan buhar başa örtülen bir örtü altında ağız ve burundan 5 dakikakadar solunur.Bu işlem 2-3 saatte bir tekrarlanmalıdır. Burun Delikleri tıkalıysa, inhalasyon dan önce temizlenmelidir.

run deliklerine damlatılır. Damlatma aralıkları 4 saatten az olmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...