Copaxone

Copaxone

Copaxone nedir ne için kullanılır, Copaxone nasıl kullanılır, Copaxone ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Copaxone Flakon

Kopolimer 1 20 mg

Copaxone Ambalaj:

 Her biri 7 Flakon içeren 4 kutuda toplam 28 Flakon 1 mL lik enjeksiyonluk su içeren 28 Ampul, 28 adet 3 cc şırınga, 28 adet enjeksiyon iğnesi, 28 adet mix-ject Flakon/Ampul adaptörü, 56 adet alkollü temizleme bezinden oluşan kendi kendine kullanım kiti ile birlikte.

Copaxone Endikasyon:

 Disabilite İlerlemesini yavaşlatma ve nükseden remitan multipl sklerozlu hastalardaki nükslerin sıklığını azaltma da endikedir.

Kontrendikasyon:

 Kopolimer 1’e karşı aşırı duyarlılığı olanlarda gebelikte kontrendikedir.

Copaxone Uyarılar:

  •  Kopolimer 1’in tek önerilen uygulama yolu subkutandır. IV yoldan uygulanmamalıdır. 
  • Kopolimer 1 kullanan hastalarda enjeksiyon sonrası birkaç dakika içinde vazodilatasyonveya palpitasyonlu göğüs sıkışması, gerginlik ve/veya dispne şeklinde bir reaksiyon oluşabilir. 
  • Bu reaksiyonların çoğu 15 dakika içerisinde kendiliğinden geçer. Ancak reaksiyonların bazıları 1 saatten fazla da sürebilir. Reaksiyonların ciddi olduğu görülürse, uygun bir tedavi yapılmalıdır. 
  • Kopolimer 1 veya metabolitlerinin insan sütüne geçme derecesiyle ilgili veri yoktur. 
  • Emziren kadınlarda önlem alınmalı, ilacın anne ve çocuk üzerindeki rölatif riski ve yararı dikkate alınmalıdır.

Yan Etkileri:

 En sık gözlenen istenmeyen etki lokal enjeksiyon bölgesindeki reaksiyonlardır. Bu lokal reaksiyonlar en yayınlarından bazıları; eritema, ağrı, enflamasyon, pruritus,sertleşme ve kitle oluşumudur.

Copaxone Doz Önerisi:

  • Yetişkinlerde önerilen günlük doz, günde 1 kez 20 mg’lik SC enjeksiyondur. Bu, enjeksiyonluk su ile rekonstitüeolan 1 Flakon steril liyofilize toza karşılık gelir. 
  • Optimal terapötik doz tam olarak saptanmamıştır.
  • Copaxone Tedavisine başlama, bir nörolog veya MS tedavisinde deneyimli bir hekim gözetiminde yapılmalıdır. 
  • İlaç uzun süreli tedavi için amaçlanmıştır ancak, tedavinin süresi ilacın uygulandığı hastanın verdiği tepkiye bağlı olarak tedaviyi yürüten hekim tarafından belirlenmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...