Coraspin

Coraspin

Coraspin nedir ne için kullanılır, Coraspin nasıl kullanılır, Coraspin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enterik Kaplı Tablet

Asetilsalisilik Asit

Ambalaj:

 100 mgx30 Tablet

: 300 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Asetilsalisilik Asit antitrombotik olarak, non stabil anjina pektoriste ve risk altındaki(hipertansif, hiperlipidemik, diyabetik veya sigara tiryakileri)hastalarda koroner trombozun önlenmesi de; miyokard reinfarktüs profilaksisinde; kardiyovasküler cerrahide özellikle aortokoroner bypass ve arteriovenöz şantlarda postoperatif tromboz ve embolizm önlenmesinde; geçici iskemik ataklarda ve stroke profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Kanama eğiliminin arttığı patolojik durumlarda, antikoagülan (heparin, kumarin türevleri vb.) tedavisisırasında, glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliğinde, gebeliğinson 3 ayında, salisilatlara ve anal-jeziklere karşı aşırı duyarlıkgösterenlerde, kronik veya aktif ülseri olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Tıbbi zorunluluk olmadıkça gebeler ve emziren annelere verilmemelidir. Asetilsalisilik asit, kortikosteroidler ve alkolle birlikte alındığında gastrointestinal kanama riskini artırabilir.

Yan Etkileri:

 Mide rahatsızlığı, gastrointestinal gizli kan kaybında artış, nadiren aşırı duyarlılığa bağlı reaksiyonlar(deri reaksiyonları, nefes darlığı) ve trombositopeni gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Non Steroidal antiromatizmal ilaçların etkilerini ve yan etkilerini, metotreksatın istenmeyen etkilerini, antikoagülanların (örneğin heparin ve kumarin türevleri)etkilerini ve steroidlerle birlikte alındığında gastrointestinal kanama olasılığını artırır.

Doz Önerisi:

 Reinfarktüs profilaksisi ve non stabil anjina pektoriste 1-3x100 mg/gün veya 1-2x300 mg/gün, risk altındaki hastalarda koroner trombozun önlenmesinde 1-2x100 mg/gün veya gün aşırı 300 mg 1 Tablet, postoperatif (bypass ve shunt) tromboz profilaksisinde 1x100 mg/gün veya gün aşırı 300 mg 1 Tablet, stroke profilaksisinde ve geçici iskemik ataklarda 1-3x100 mg/gün veya 1-2x300 mg/gün, yüzeyel venlerin enflamasyonunda 3x600 mg/gün, uzun süreli tromboz tedavisinde 3-4x300 mg/gün olarak uygulanır. Tabletler çiğnenmeden, yarım bardak suyla yutulur.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...