Crixivan

Crixivan

Crixivan nedir ne için kullanılır, Crixivan nasıl kullanılır, Crixivan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

İndinavir sülfat

Ambalaj:

 400 m gx 180 Kapsül.

Endikasyon:

 Erişkinlerdeki HIv1 enfeksiyonunun tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlılık gösteren hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 İndinavir Tedavisi uygulanan hastalarda nadiren karaciğer yetmezliğini içeren hepatit bildirilmiştir. HIV ile enfekte ve proteaz inhibitör tedavisi yapılan hastalarda yeni başlayan diabetes mellitus veya hiperglisemi gelişimi veya mevcut diabetes mellitus alevlenmeleri bildirilmiştir. Gebelikte indinavir kullanımı, ancakanneye sağlanacak potansiyel yarar fetusa oluşabilecek potansiyelzarara üstün geliyorsa düşünülmelidir. Anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. İndinavir İle emzirilen bebeklerde potansiyel istenmeyen reaksiyonlar nedeniyle, indinavir kullanan anneler, emzirmeyi kesme konusunda bilgilendirilmelidir.

Yan Etkileri:

 Asteni, yorgunluk, abdominal ağrı, asit regürjitasyonu, diyare, ağız kuruluğu, dispepsi, flatulans,bulantı, kusma, lenfadenopati, sersemlik, baş ağrısı, hipoestezi,uykusuzluk, cilt kuruluğu, kaşıntı, döküntü ve tat değişiklikler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Rifampin ve indinavirin birlikte uygulanması önerilmektedir. İndinavir İle birlikte uygulandığında rifabutin dozunun azaltılması ve indinavir dozunun artırılması gereklidir. İndinavir Ve ketokonazol birlikte uygulandıklarındaindinavirin plazma konsantrasyonlarında artış olacağından, indinavir dozunda bir azaltma düşünülmelidir. İndinavir Ve itrakonazol birlikte uygulandıklarında indinavir dozunda azaltma önerilir. İndinavir Ve delavirdin birlikte uygulanacağı zaman indinavir dozunda bir azaltma düşünülmelidir. İndinavir ve didanozin birlikte uygulandıklarında, aç karnına ve en az bir saatara ile uygulanmalıdırlar. Fenobarbital, fenitoin, karbamazepin,deksametazon gibi ilaçlar indinavirin plazma konsantrasyonunu azaltabilecek lerinden, indinavir ile dikkatli kullanılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Kapsüller çiğnenmeden ve açılmadan yutulmalıdır.Crixivan Tedavisi 2.4 g/gün olarak başlatılmalıdır.Crixivan‘ın tek başına ya da diğer antiretroviral ilaçlar ile birlikte kullanım dozları aynıdır. Optimal emilim için Crixivan yemeklerden 1 saat önce ya da 2 saat sonra suyla alınmalıdır. Diğer seçenek olarak Crixivan yağsız süt, meyve suyu, kahve veya çay ile ayrıca hafif bir yemekle örneğin reçelli ekmek, meyve suyu,yağsız şekerli süt ile birlikte alınabilir. Yeterli hidrasyonu sağlamakiçin hastanın 24 saat boyunca en az 1.5 litre sıvı içmesi önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...