Cynt

Cynt

Cynt nedir ne için kullanılır, Cynt nasıl kullanılır, Cynt ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Kaplı Tablet

Moksonidin

Ambalaj:

 0.2 mgx30 tablet

: 0.4 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Primer Veya esansiyel hipertansiyon tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Moksonidine karşı aşırı duyarlılık, hasta sinüs sendromu,şiddetli aritmiler, şiddetli bradikardi, şiddetli böbrek yetmezliği(glomerüler filtrasyon düzeyi 30 mL/dak'ın altında, serum kreatinin düzeyi>160 mol/L), anjiyonörotik ödem. Konuyla ilgili klinik verilerin yetersizliği nedeniyle aşağıdaki durumlarda kullanılmaması önerilir: İntermitan Klodikasyon, Raynaud hastalığı, Parkinson hastalığı, epilepsi, glokom,depresyon, gebelik ve emzirme, 16 yaşın altındaki çocuklar.

Uyarılar:

 Orta derecede böbrek yetmezliği (glomerüler filtrasyon düzeyi 30 mL/dak ın üzerinde ve 60 mL/dak ın altında) olan hastalarda Cynt'in hipotansif etkisi özellikle tedavinin başlangıcında yakından kontrol edilmelidir. İlacın uygulanmasının aniden durdurulmaması önerilir. Uyuşukluk ve dayanıksızlık meydana geldiğinden, araç ve makine kullananlarda bu durum dikkate alınmalıdır.

Yan Etkileri:

 Tedavinin Başlangıcında en sık görülen yan etkiler ağız kuruluğu, yorgunluk ve baş ağrıları dır. Daha az sıklıkla, sinirlilik, uyku bozuklukları ve bacaklarda güçsüzlük hissi gözlenmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer antihipertansif bileşiklerle eşzamanlı uygulamaCynt'in hipotansif etkisini arttırır. Bir beta bloker ile kombinasyon sırasında tedaviye ara verilmesi gerekiyorsa ilk önce beta bloker, sonraCyntkesilmelidir.

Doz Önerisi:

 Tedaviye günlük 0.2 mg ile başlanmalıdır. Üç hafta sonunda terapötik sonuçlar yetersiz olduğunda doz 0.4 mg moksonidine çıkarılabilir. Doz bir seferde veya gün içinde bölünmüş dozlar şeklinde uygulanabilir.Hiçbir zaman tek doz 0.4 mg yi veya günde 0.6 mg yi aşmamalıdır. Öğünlerden Önce, sonra veya öğün sırasında alınabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...