Dalman AQ

Dalman AQ

Dalman AQ nedir ne için kullanılır, Dalman AQ nasıl kullanılır, Dalman AQ ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Nazal Sprey

Flutikazon propiyonat

Ambalaj:

 50 mcg/doz 120 dozluk ambalaj.

Endikasyon:

 Mevsimsel alerjik rinit profilaksi ve tedavisi (saman nezlesi dahil) ve perenial rinit profilaksi ve tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelerdeki güvenilirliği için yeterli kanıt yoktu. Hayvan üreme çalışmalarında güçlü kortikosteroidlere özgü ters etkiler ancak yüksek dozda ilaca maruz bırakılan hayvanlarda görülmüştür.Direkt intranazal uygulama sistemik olarak maruz kalma minimumdur. Flutikazon Kullanılmadan önce ilacın yararlarının flutikazon veya alternatif tedavi yöntemlerikullanılmasından doğabilecek olası tehlikelerle karşılaştırılması gerekir.

Yan Etkileri:

 Nadiren burun ve boğazda kuruluk ve irritasyon, hoş olmayan tat ve koku ve burun kanaması bildirilmiştir. Son Derece nadir olarak intranazal kortikosteroidlerin kullanımının ardından nazal septal perforasyon bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinler ve 12 yaşın üstündeki çocuklarda günde 1 kez, tercihen sabahları her burun deliğine 2 püskürtme yapılır. Bazı durumlarda günde 2 kez 2 püskürtme yapmak gerekebilir. Maksimum günlük doz her burun deliğine 4 püskürtmeyi geçmemelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...