Dermikolin

Dermikolin

Dermikolin nedir ne için kullanılır, Dermikolin nasıl kullanılır, Dermikolin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Pomat

Nitrofurazon 0.05g

Ambalaj:

 22 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Travmatiklezyonlarda, ameliyat yaralarının enfeksiyonlardan korunmasında(özel-likle anorektal lezyonlara yapılan girişimler ve kolostomiden sonra; apse, osteomiyelit, antraks ve paranişilerin cerrahi tedavisinden sonra); özellikle diğer antibakteriyel ilaçlara direnç gelişme olasılığı bulunan ikinci ve üçüncü derece yanıklarda tedaviye ilaveolarak; özellikle geçmişinde dirençli bakteri epidemilerineraslanılan hastanelerde, bakteriyel kontaminasyonun greft reddineyol açabileceği durumlarda da endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlı olduğu bilinen kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Böbrek yetmezliğinde dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde kullanımıyla ilgili yeterli bilgi olmadığından, yarar/risk olasılığı göz önünde tutularak kullanılması önerilir. Emziren kadınlarda kesin kullanılması gerekiyorsa emzirmeye son verilmesi uygun olur.

Yan Etkileri:

 Seyrek olarak döküntü, kaşıntı ve lokal ödem gibi değişik derecelerde kontakt dermatit reaksiyonları görülmüştür.

Doz Önerisi

: Doğrudan lezyon üzerine veya gazlı bez üzerine sürülerek uygulanır. Günde 1 kere veya birkaç günde bir kez sürülerek kullanılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...