Dermatop

Dermatop

Dermatop nedir ne için kullanılır, Dermatop nasıl kullanılır, Dermatop ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Prednikarbat

Ambalaj:

 2.5 mg/gx30 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Harici Kortikoid tedavisi gerektiren bütün enflamatuvar deri hastalıklarının tedavisinde endikedir. Duyarlı deri bölgelerine dahi uygulanabilir.Küçük çocukların deri hastalıklarında da kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Aşılar,frengi, tüberküloz, mantar hastalıkları veya bakteri ve virüslerden(örn. su çiçeği) ileri gelen deri lezyonları ve aşırı duyarlılıkta kontrendikedir. Ağız çevresindeki deri iltihaplarında perioral dermatit (rosacea tipi dermatit) söz -konusu ise kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Yüze sürerken göze kaçmaması dikkat edilmelidir. Topikal kortikoidler (özellikle potent olanlar)ciltte geniş alanlara uygulanırsa, aşırı miktarda tüketilirse veya uzun süre kullanılırsa emilimleri artarak sistemik yan etkilere neden olabilirler.Tıbbi zorunluluk olmadıkça gebelerde kullanılmamalıdır.Kullanılması gerektiğinde fazla miktarda veya uzun süre kullanımından kaçınılmalıdır. Özellikle gebelerde, bebek ve küçük çocuklarda 4 haftadan uzun süre kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Bazan sadece yanma ve nadiren kaşıntı, kızarıklık, kaşıntı, sivilce gibi lokal deri lezyonları, kıl foliküllerinin iltihabı görülebilir.

Doz Önerisi:

 Dermatop Krem:

 Özellikle akut seyreden ve/veya sulantılı deri lezyonlarının tedavisinde uygundur. Derinin hasta olan kısmına günde 1 kez ince bir tabaka halinde hafifçe ovularak sürülür. Gerekirse günde 2 kez kullanılabilir.Bakteri ve mantardan kaynaklanan lokal enfeksiyonlarda ek olarak antibakteriyel ve antimikotik tedavi uygulanmalıdır.Dermatop Merhem: Akut ve kronik deri hastalıklarının tedavisinde uygundur ve derisi nemli, normal ve kuru olan hastalarda kullanılabilir. Derinin hasta olan kısmına günde 1 kez ince bir tabaka halinde hafifçe ovuşturularak sürülür. Gerekirse günde 2 kez kullanılabilir.Bakteri Ve mantardan kaynaklanan lokal enfeksiyonlarda ek olarak antibakteriyel ve antimikotik tedavi uygulanmalıdır.Dermatop Solüsyon: Mümkünse çok ekonomik bir şekilde damla damla kullanılarak derinin hasta olan kısmına günde 1 kez hafifçe ovuşturularak sürülür.Gerektiğinde Günde 2 kez kullanılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...