Dogmatil

Dogmatil

Dogmatil nedir ne için kullanılır, Dogmatil nasıl kullanılır, Dogmatil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Sülpirid

Ambalaj:

 200 mgx24 tablet.

Endikasyon:

 Bir nöroleptik olarak, 600 mg/gün’den daha düşük veya eşit dozlarda genel olarak negatif semptomlarla, 600 mg/gün’den daha yüksek dozlarda ise pozitif semptomlarla seyreden akut veya kronik şizofreni ve diğer psikozlarda etkilidir.

Kontrendikasyon:

 Sülpirid Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Feokromositoma Olan veya olduğu düşünülen kişilerde kullanılması önerilmez. Alkol Ve doğa ile kombinasyonları önerilmez.

Uyarılar:

 Ciddi duyarlılıkları nedeniyle yaşlılarda dikkatle kullanılmalıdır. Böbrek bozukluğunda doz azaltılması veya tedaviye ara verilmesi önerilir. Mümkünse, gebeliğin sonlarında nöroleptik in dozu azaltılmalıdır. Sülpiridin anne sütüne karışma oranı, günlük dozun binde biridir.

Yan Etkileri:

 Amenore,galaktore, jinekomasti, frijidite ya da impotans, hiperprolaktinemi,kilo artışı görülebilir. Uzun süreli kullanımda tardif diskinezi görülebilir. Ayrıca, uyuşukluk veya somnolans ve ortostatik hipotansiyonda bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkol ve doğa ile birlikte kullanılmamalıdır. Antihipertansifler ve diğer SSS depresörleri ile birlikte kullanımı dikkat gerektirir.

Doz Önerisi:

 Negatif ve/veya pozitif semptomlarla seyreden akut veya kronik şizofreni ve diğer psikozlarda; negatif semptomlarda günde 200-600 mg (1-3 Tablet), pozitif semptomlarda günde 800-1600 mg(4-8 Tablet). Günlük dozlar genellikle günde iki kere uygulanır.Tabletler bir bardak suyla alınır. Besinler bağırsaktan emilimini azalttığı ndan, aç karnına kullanımı önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...