Doksura

Doksura

Doksura nedir ne için kullanılır, Doksura nasıl kullanılır, Doksura ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Doksazosin mesilat

Ambalaj:

 2 mg x 20 Tablet

: : 4 mgx 20 tablet.

Endikasyon:

 Hipertansiyon Tedavisinde, hastaların büyük çoğunluğunda kan basıncını kontrol ilk ajan olarak kullanılabilir. Tek antihipertansif ajan ile yeterli derecede kontrol altına alınamayan hastalarda kalsiyum antagonisti,tiyazit diüretik,b bloker veya anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü gibi diğer bir ajan ile birlikte kullanılabilir. Aynı zamanda, benign prostat hiperplazisinin(BPH) veya BPH ye eşlik eden idrar çıkışındaki azalmanın klinik semptomlarının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Kinazolin Lere Aşırı duyarlı hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Doksazosin insuline duyarlılığı bozulmuş olan hastalarda insulin duyarlılığını artırır. Baş dönmesi ve halsizlik veya nadiren bilinç kaybı ile kendini gösteren postural hipotansiyon, özellikle tedavinin başlangıcında bildirilmiştir. Karaciğer fonksiyon bozukluğu belirtileri gösteren hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Gebelik ve emzirme döneminde doksazosinin güvenirliği henüz saptanmadığından, gebelik ve emzirme döneminde sadece potansiyel yararları olası risklerinden fazla ise kullanılmalıdır. Özellikle Tedavinin başlangıcında, makine kullanma veya motorlu araç kullanma aktivitelerinde bozulma görülebilir.

Yan Etkileri:

 Hipertansiyonlu Hastalarda en sık rastlanan yan etkiler postüral tipte (nadiren senkop ile birlikte görülen) veya nonspesifik reaksiyonlardır. BPH de yapılan kontrollü klinik çalışmalar, hipertansiyon dakine benzer yan etki profili gösterir.

Doz Önerisi:

 Hipertansiyonda olağan günlük doz sınırları günde 1-16 mg’dir. Tedavinin 1 veya 2 hafta süreyle günde bir kez verilen 1mg ile başlatılması önerilmektedir. Daha sonraki 1 veya 2 haftada doz günde 1 kez verilen 2 mg’ye çıkarılabilir. Olağan dozaj günde tek doz olarak 2-4 mg’dir. BPH’de başlangıç dozu günde 1 kez 1 mg’dir, 2mg’ye, 4 mg’ye ve önerilen en yüksek doz olan 8 mg’ye kadar çıkarılabilir.Önerilen dozaj günde tek doz olarak 2-4 mg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...