Durapan

Durapan

Durapan nedir ne için kullanılır, Durapan nasıl kullanılır, Durapan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Parasetamol

Ambalaj:

 500 mg x 20 tablets.

Endikasyon:

 Baş ağrısı,migren, adet sancıları, diş ağrısı, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara bağlı ağrı, nevralji, nevrit, siyatik, lumbago, kas ve eklem ağrıları,orta kulak ağrıları, sinüzit ve cerrahi operasyonlara veya yaralanmalara bağlı ağrılar ile adet zorluklarından kaynaklanan ağrılarda endikedir.Asetilsalisilik Asite duyarlılığı olan hastalarda alternatif ilaç olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 İleri derecedeböbrek ve karaciğer rahatsızlığı olan hastalarda kullanılmamalıdır.Parasetamole aşırı duyarlığı olanlarda ve daha önce anemisi olanlarda kullanılması sakıncalıdır.

Uyarılar:

 Parasetamolün 20 gramdan fazla alınmasında fatal risk vardır. Aktif alkolizm, viral hepatit, karaciğer hastalığı ve ağır böbrek fonksiyon bozukluğu olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Kronik alkoliklerde terapötik dozları takiben hepatotoksisite ve karaciğer yetmezliği gelişir. Kronik alkol bağımlılarında güvenli doz saptanamadı ğından, günde 2 g veya daha düşük dozlar önerilir. Alışılmış terapötik dozlarda kısa süreli olmak şartıyla gebeliğin tüm dönemlerinde kullanılabilir. Yüksek Dozlarda devamlı kullanımı annede anemiye, yeni doğan bebekte isefatal böbrek hastalığına neden olabilir.

Yan Etkileri:

 Derideprüritik makülopapüler dö-küntüler, ürtiker, methemoglobinemive bazı gastrointestinal belirtiler gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Barbitüratlar Ve diğer antikonvülzanlar, kloramfenikol, desipramin, doksorubisin,mide boşalma süresini etkileyen ilaçlar ve uzun süreli tedavilerde antikoagülan ilaçlarla etkileşme olasılığı vardır. Alkol parasetamolün hepatotoksik etkisini artıracak ından birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde günlük doz 3-4x1-2 ve çocuklarda 3-4x¼-½ Tablettir. Maksimum erişkin dozu 4 g ve çocuk dozu 1.2 g’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...