Dynacirc SRO

Dynacirc SRO

Dynacirc SRO nedir ne için kullanılır, Dynacirc SRO nasıl kullanılır, Dynacirc SRO ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

İsradipin

Ambalaj:

 5 mg x 30 kapsül.

Endikasyon:

 Hipertansiyon Tedavilerinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 İsradipine Karşı aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Tedavi sırasında eğer, hastalarda tanısı konmuş veya kuvvetli şüphe edilen “hasta sinüs” sendromu söz konusuysa ve pacemaker uygulanmamışsa, sistolik kan basıncı düşükse dikkatli olunmalıdır.İleri derecede aort stenozu olan hastalara dihidropiridin türevlerinin verilmesi durumunda çok dikkatli olunmalıdır. Gebelerde Kullanılması önerilmemektedir. Tedavi altındaki annelerin emzirmeleri önerilir.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı,sersemlik hissi, al basması, taşikardi, palpitasyon, lokalize, periferik ödem, hipotansiyon, yorgunluk, sindirim şikayetleri, deri döküntüleri,serum transaminaz düzeylerinde yükselme bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antikoagülanve antikonvülzanlarla birlikte kullanıldığında dikkatli olunmalıdır.Simetidinle birlikte kullanıldığında isradipinin biyoyararlığıyaklaşık %50 oranında artar. Rifampisinle birlikte verilmesiyle,isradipin plazma konsantrasyonlarında azalma görülür.

Doz Önerisi:

 Hafif ve orta derecedeki hipertansiyonun tedavisinde önerilen doz günde 1 Kapsüldür. Günde tek doz 1 Kapsül uygulamasıyla minimum 4 haftalık bir sürede yeterli etki sağlanamazsa, tedaviye diğer bir antihipertansif ajanın ilavesi önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...