Eklips

Eklips

Eklips Plus nedir? Eklips Plus ne için kullanılır, Eklips nasıl kullanılır, Eklips ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Eklips Plus Film Tablet

Losartan potasyum

Eklips Ambalaj:

Eklips Plus 50 mg x 28 Tablet.

Eklips Uyarılar:

İntravasküler hacim azalması olan hastalarda(örneğin yüksek doz diüretiklerle tedavi edilmiş olanlar) semptomatik hipotansiyon oluşabilir. Sirozlu hastalarda plazma losartan konsantrasyonu önemli derecede arttığından hepatik bozukluk öyküsü olan hastalarda daha düşük bir doz göz önüne alınmalıdır. İki taraflı renal arter stenozu veya tek renal arter stenozu olan hastalarda renin anjiyotensin sistemini etkileyen diğer ilaçlar kan üre ve serum kreatinin düzeyi yükseltebilirler.Gebelik durumu söz konusu olduğunda, losartan kullanımına en kısa sürede son verilmelidir. Losartanın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. İlacın anne için önemi saptandıktan sonra emzirmeye veya ilaç kullanımına son verilmesi hakkında bir karara varolmalıdır.

Eklips Yan Etkileri:

 Hipertansiyonda kullanıldığında genellikle iyi tolere edilir. Yan etkileri hafif ve geçici olup tedavi kesilmesini gerektirmez. Karın ağrısı, asteni/yorgunluk, göğüs ağrısı,ödem/şişme, palpitasyon, taşikardi, diyare, dispepsi, bulantı, sırt ağrısı, kas krampları, baş dönmesi, baş ağrısı, uykusuzluk, öksürük, nazal konjesyon, faranjit,sinüzit, üst solunum yolu enfeksiyonu, karaciğer fonksiyon anormallikleri,annem, miyalji, migren, öksürük, ürtiker, kaşıntı görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

Rifampin ve flukonazolün aktif metabolit düzeylerini düşürdüğü bildirilmiştir. Bu etkileşimlerin klinik sonuçları değerlendirilmemiştir. Potasyum tutucu diüretikler (örneğin,spironolakton, triamteren, amilorid), potasyum destekleri veya potasyum içeren tuz preparatları ile birlikte kullanıldığında serum potasyum un yükselmeye yol açabilir.

Eklips Doz Önerisi:

  • Başlangıç ve sürek dozu günde bir defa 50 mg dir.
  • Maksimum antihipertansif etkiye tedavi başladıktan 3-6 hafta sonra ulaşılır.
  • Doz gerektiğinde günde bir kez 100 mg’ye çıkarılabilir. 
  • İntravasküler hacim azalması olan hastalarda (örneğin, yüksek doz diüretik tedavisi görenler), 75 yaşın üzerindeki yaşlı hastalarda ve orta şiddetli renal yetmezliği olan hastalarda başlangıç dozu olarak günde bir kez 25 mg lik doz önerilir. 
  • Losartan Potasyum aç veya tok karnına alınabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...