Ekorinol

Ekorinol

Ekorinol nedir ne için kullanılır, Ekorinol nasıl kullanılır, Ekorinol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Parasetamol 160 mg, klorfeniramin maleat 0.75 mg/5 mL

Ambalaj:

 120 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Çocuklarda Grip ve soğuk algınlığına bağlı hafif ve orta şiddetteki ağrı ve ateşin ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının oluşturduğu alerjik semptomların kısa sürelitedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Etkin maddelerden birine karşı aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir

Uyarılar:

 Hipertansiyon, ciddi kardiyovasküler bozukluk,hipertiroidizm, diyabet, astma, glokom, amfizem, kronik akciğer hastalığı, böbrek bozukluğu, prostat hipertrofisine bağlı idrar retansiyonu gibi durumlarda dikkatle kullanılmalıdır. Dikkat gerektiren makinelerde çalışanlar, tehlikeli veya yüksek yerlerde çalışanlar,araç kullananlar, ilacı kullanırken bu gibi işleri yapmaları konusunda uyarılmalıdır. Kesin gerekmedikçe gebelerde ve emzirenlerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Deri döküntüsü, görme bulanıklığı, taşikardi,baş dönmesi, nadiren gastrointestinal bozukluklar, sedasyon, ağız kuruluğu, özellikle çocuklarda irritabilite görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antihistaminikler, alkol ve antidepresanların etkilerini artırırlar. Fenilpropanolamininbadrenerjik blokerlerle birliktekullanılması taşikardiye neden olabilir. MAO inhibitörleri ile birlikte kullanılmamalıdır. Antiepileptikler, barbitüratlar,trisiklik antidepresanlar ve alkol parasetamolün yarı ömrünü uzatabilir ve toksisitesini artırabilir. Antikonvülzanlar ve steroid yapılı oral kontraseptiflerin kronik kullanımı parasetamolün terapötik düzeylere ulaşmasını engelleyebilirler. Metoklopramid Parasetamol Ün ince bağırsaklarda emilimini hızlandırabilir.

Doz Önerisi:

 6 kg’ye kadar olan çocuklarda 6 saatte bir 2.5 mL;6-10 kg arası 4 saatte bir 2.5 mL; 10-20 kg arası 6 saatte bir 5 mL; 20 kg üzeri 4 saatte bir 5 mL uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...