Emla

Emla

Emla nedir ne için kullanılır, Emla nasıl kullanılır, Emla ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Lidokain 25 mg,prilokain 25 mg/g

Ambalaj:

 5 adet 5 gramlık tüp ve 5 adet Tegaderm(şeffaf pansuman).

Endikasyon:

 IV kateter takılması ya da kan alma gibi iğne fonksiyonlarında; yüzeyel cerrahi girişimler gibi topikal deri anestezisinin gerekli olduğu durumlarda;genital mukozada, örneğin yüzeyel cerrahi girişimler ve infiltrasyonanestezisinden önce; bacak ülserlerindeki yara debritman uygulamalarındanönce kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Amid tipi lokal anesteziklere ya da bileşimdeki maddelere aşırı duyarlılık, konjenital ya da idiopatik methemoglobinemi de kontrendikedir.

Uyarılar:

 Bacak ülserleri dışındaki açık yaralar üzerine uygulanmamalıdır.Atopik dermatitli hastalarda kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Çocuklarda genital mukoza üzerine uygulanmamalıdır. Bununla beraber, yenidoğanlarda sünnet amacıyla kullanıldığında, sünnet derisi üzerine uygulanan 1 g’likdozun güvenli olduğu kanıtlanmıştır. Kornea irritasyonuna yol açması nedeniyle göze yakın bölgelere uygulanırken dikkatli olunmalıdır.Hasar görmüş kulak zarı üzerine uygulanmamalıdır. BCG gibi cilt için canlı aşı uygulamalarından önce kullanılmamalıdır. Doğurganlık Çağındaki birçok kadında kullanılmış, fetal malformasyon artış ya da doğrudan veya dolaylı hiçbir zararlı etkisi bildirilmemiştir.Terapötik dozlarda kullanılan lidokain ve prilokainin anne sütünegeçen miktarı, bebek üzerinde risk oluşturmayacak kadar düşüktür.

Yan Etkileri:

 Geçici solukluk, eritem ve ödem gibi geçici lokal reaksiyonlar görülebilir. Seyrek olarak, ilk uygulama anında yanma ya da kaşınma hissine neden olabilir. Lokal anestezik müstahzarlar çok seyrek olarak anafilaktik şok dahil olmak üzere alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Yüksek dozlarda, özellikle sülfonamidler gibi methemoglobinemi uyardığı bilinen ilaçlarla tedavi edilen hastalarda methemoglobin değerini yükseltebilir. Toksik etkileri aditif olduğundan, bu kombinasyon, başka lokal anestezikler ya da lokal anestezik yapısına benzer ilaçların kullanıldığı hastalarda yüksek dozlarda sistemik toksisite riskini artırabilir.

Doz Önerisi:

 Deri üzerine kalın bir tabaka halinde sürülür ve kapalı pansuman ile kapatılır. 10 cm2’lik bir alan için yaklaşık 1.5 gEmlakrem kullanılması önerilir.Kapalı pansuman 5 saat süreyleyerinde kalabilir.Genital Mukoza (erişkinler): Genital siğiller (condylomataacuminate) gibi lokalize lezyonların cerrahi ve lokal anesteziklerin enjeksiyonundan önce, yaklaşık 5-10 gr krem 5-10 dakika süreyleuygulanır.Bacak ülserleri (erişkinler): Bacak ülserlerindeki mekaniktemizlik ve debridman işlemlerinde kullanılır. Bacak ülseri üzerine en fazla 10 g olmak üzere yaklaşık 1-2 g/10 cm2 krem kalın bir tabaka halinde sürülür, kapalı pansuman ile örtülür.Uygulama en az 30 dakika sürmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...