Emadine

Emadine

Emadine nedir ne için kullanılır, Emadine nasıl kullanılır, Emadine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oftalmik Solüsyon

Emedastin difumarat%0.0884 (=%0.05 emedastin)

Ambalaj:

 5 mL'lik DropTainer plastik şişelerde.

Endikasyon:

 Mevsimselallerjik konjunktivitin semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Emedastindifumarata aşırı duyarlık gösterenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Emedastin ile bağlantılı korneal infiltratlar bildirilmiştir. Korneal infiltrat durumunda ürünün kullanımı kesilmelidir ve uygun tedavi başlatılmalıdır. Gebelikte beklenen yararlılığı fetüs üzerine olası riskten üstün olduğunda kullanılmalıdır. Emziren kadınlarda uygulanırsa dikkatli olunmalıdır. Damlatma sırasında geçici görme bulanıklığı ortaya çıkarsa, hasta araç veya herhangi bir makine kullanmadan önce görmenetleşinceye kadar beklemelidir.

Yan Etkileri:

 Damlatmayan Bağlı geçici yanma ve batma hissi görülebilir. Kuru göz, hiperemi, kaşıntı ve görme bulanıklığı, daha az sıklıkla ise korneal boyanma, göz yaşarması, korneal infiltratlar, göz yorgunluğu ve göz anormal duyu hissi görülebilir. Baş ağrısı,tat duyusu değişikliği ve deri döküntüsü de bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer Oftalmik ilaçlarla beraber kullanıldığında, her bir ürünün uygulamaları arasında 10 dakikalık bir süre bırakılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Etkilenen her göze günde iki kere 1 damla uygulanmalıdır. Ürün benzalkonyum klorür içerdiğinden, kontakt lens varken kullanılmamalıdır ve damıtma işleminden sonra kontakt lensi takmak için en az 15 dakika beklenmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...