Estreva

Estreva

Estreva nedir ne için kullanılır, Estreva nasıl kullanılır, Estreva ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Jel Transdermal

Estradiol ‰1

Ambalaj:

 50 gram jel içeren, doz pompalı,100 dozluk tüp şişe.

Endikasyon:

 Primer yada sekonder, naturel ya da yapay over yetmezliğinde östrojen eksikliğinin düzeltilmesi: Menopozla ilişkili vazomotor hastalıklar (vazomotor kızarıklıklar), tropik genitoüriner hastalıklar (vulvovajinal atrofi,disparoni, idrar inkontinansı) ve fizyolojik rahatsızlıklarda (uyumaproblemleri, asteni gibi) endikedir.

Kontrendikasyon:

 Göğüs ve uterusun malign tümörleri, hipofizer tümörler,teşhis edilemeyen genital hemorajiler, yapışıklıklar, porfiria, otospongiose ve gebelik mutlak kontrendikasyonları; tromboembolik hastalıklar (aralıklı,sürekli ya da sekelli); göğüs ve uterus distrofilerinin bening tümörleri(hiperplazi, fibroma, endometriozis); galaktore, prolaktin düzeylerindeki artış; gebelik esnasında tekrarlayan kolestaz ve kaşıntı; böbrek yetmezliği;ciddi karaciğer yetersizliği ise nisbi kontrendikasyonları dır.

Uyarılar:

 Tedavi öncesinde ve tedavi boyunca periyodik olarak tıbbi inceleme gereklidir. Testlerden özellikle, ağırlık, kan basıncı, göğüsler ve uterus ile ilgili olanlarının yapılması elzemdir. Epilepsi, astım, ailevi göğüskanseri hikayesi olanlar, hepatik fonksiyon hastalıkları ya da ciddi hipertansiyonlu hastalarda dikkatli gözlem gereklidir. Östrojenlerin uzun süre kullanımıyla, meme ve endometrium patolojilerinin, kanser riski artar, bu nedenle her ayın en az 12 günü boyunca, tedaviyle birlikte progestagen kullanımı önerilir.

Yan Etkileri:

 Hipoöstrojenik Belirtiler: Sıcak basmasının varlığı,sıradan baş ağrıları, migrenler, kontakt lensler ile oküler irritasyon,vajinal kuruluk, menstrüasyon sırasında görülen bilinmeyen patolojili ve araştırılması gereken kanamalar.Hiperöstrojenik Belirtiler: Mide bulantısı, göğüs tansiyonu,irritasyona eğilim, ağır bacaklar, yumurta akına benzer servikal sekresyonda artış, epilepsinin alevlenmesi

İlaç Etkileşimleri:

 Barbitüratlar, hidantoinler, karbamazepin, meprobamat,fenilbütazon ya da rifampisin gibi, hepatik enzimleri tetikleyen ilaçlar,östrojenin etkisini değiştirebilir. Perkütan yol boyunca bu ilaçların bulunmalarının etkisi ya da etkileşimlerinin derecesi bilinmemektedir.

Doz Önerisi:

 Estreva Jel, memeler dışında, karın, kol, omuz, uyluk üzerine, akşam yada sabah, tercihen yıkama sonrası, temiz deri üzerineuygulanmalıdır.Herbir doz 0.5 mg estradiole karşılık gelen 0.5 gjeli serbest bırakır.Ortalama doz, 24-28 gün boyunca, günde 3 kez olmak üzere 1.5 g’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...