Estracyt

Estracyt

Estracyt nedir ne için kullanılır, Estracyt nasıl kullanılır, Estracyt ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Estramustin fosfat metil glukozamin

Ambalaj:

 300 mg x 10 Flakon ve 10 çözücü ampul.

Estracyt

Kapsül

Estramustin fosfat sodyum

Ambalaj:

 140 mg x 100 kapsül.

Endikasyon:

 İlerlemiş Prostat karsinomu (özellikle hormonlara refrakter tümörlerde ve prognozu kötü hastalarda primer tedavi olarak) tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Estradiol Ya da azot hardallarına aşırı duyarlılık durumlarında, ağır karaciğer ya da kalp hastalıklarında ve aktif trombofili bit ya da tromboembolik hastalıklarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Glukoz toleransını azaltabileceği nden, diyabetli hastalarda dikkatli olunmalıdır. Tedavi sırasında hipertansiyon ortaya çıkabileceği den, kan basıncı düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir.

Yan Etkileri:

 Ödem ve sıvı retansiyonu sık görülür.Geriye dönüşümlü trombositopeni ender olarak bildirilmiştir. Tedavi sırasında, venöz tromboemboli ve iskemik kalp hastalığının şiddetlenmesi riski artar. Santral sinir sistemiyle ilgili olarak depresyon, baş ağrısı, konfüzyon ve letarji görülebilir.İmpotans ve jinekomastinin sık görüldüğü saptanmıştır. Bulantı Ve kusma sıktır ve özellikle tedavinin ilk 2 haftası içinde ortaya çıkar; antiemetik ilaçlar kullanılabilir.Diyare daha enderdir.Allerjik deri döküntüleri enderdir.Transaminaz düzeylerinin yükselmesi ile kendini gösteren karaciğer işlev bozuklukları gelişebilir.Bazı olgularda anjiyonörotik ödem görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

 Süt, süt ürünleri, kalsiyum içeren ilaçlar ya da diğer polivalan iyonlar, estramustin fosfat ın emilimini uzattıklarında, birlikte alınmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Estracyt Flakon: Tedaviye günlük 300-450 mg IV enjeksiyon başlanır. IV tedavi 3 hafta kadar sürdürdükten sonra, ya haftada 2 kez 300 mg İV enjeksiyonla tedavi sürdürülür ya da oral tedaviye geçilir (günde 2x2-3 Kapsül). Enjeksiyon bölgesinde tromboflebit riskini en aza indirmek için enjeksiyon İV olarak 3-5 dakika içinde yavaş yavaş yapılmalıdır.Estracyt Kapsül: Tedaviye günde 2 kez 2-3 Kapsül Başlanır. 3-4 hafta içinde herhangi bir etki gözlenmezse, tedaviye son verilmelidir. Tedaviye günde 300-450 mg İV enjeksiyonla da başlanabilir.IV tedavi 3 hafta kadar sürdürdükten sonra, oral tedaviye dönülür.Kapsüller yemeklerden en az 1 saat önce ya da yemeklerden en az 2 saat sonra alınmalıdır. Kapsüller bir miktar suyla birlikte yutulur. Süt ve süt ürünleriyle birlikte alınmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...