Exoderil

Exoderil

Exoderil nedir? Exoderil ne için kullanılır, Exoderil nasıl kullanılır, Exoderil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Exoderil Krem

  • Naftifin HCL

Exoderil Ambalaj:

 10 mg/gx30 g lik tüp.

Exoderil Endikasyon:

 Deri Ve deriden kaynaklanan dokuların (kıl, tırnak) aşağıdaki türlere bağlı dermatofit enfeksiyonlarında (Trichophyton Türleri,Microsporumtürleri,Epidermophyton Floccosum, yüzeysel kandidiyazis,oniko mikozis, pitriyazis versikolor) endikedir. Bu endikasyonları meme altı, parmak araları, gluteus arası ve inguinal bölgedeki deri kıvrımları arasındaki (intertriginöz) mikozları kapsar.

Exoderil Kontrendikasyon:

 Naftifine aşırı duyarlılık gösteren hastalarda kullanılmamalıdır.

Exoderil Uyarılar:

  • Akut iltihaplı, açık lezyonlara uygulanmamalı, oftalmolojide kullanılmamalıdır. 
  • Önerilen biçimde kullanıldığında, fetusta ya da yenidoğanda olumsuz bir etki göstermesi beklenmez.

Exoderil Yan Etkileri:

  •  Deride kuruma, kızarma ya dayanma gibi yerel tahriş belirtileri tek tük görülebilir. 
  • Yan etkiler,her zaman geriye dönüşümlüdür ve tedavinin kesilmesini gerektirmez.

Exoderil Doz Önerisi:

  1. Deri Enfeksiyonları: Hasta deri bölgesine (tercih akşam yatmadan önce) ince bir tabaka halinde sürülür ve hafifçe ovuşturulur. Her uygulamada, hastalıklı deri bölgesinin bütününe ve bunun dışındaki sağlıklı derinin 2 cm kadarlık bölümüne sürülmelidir.Deri kıvrımları arasındaki mikozlarda, ilaç sürüldükten sonra, gece boyunca, kıvrımlar arasına ince bir gazlı bez konması yararlı olur.
  2. Tırnak Enfeksiyonları: Enfekte Tırnak olabildiğince dipten kesilir. Günde bir kez uygulanır ve tırnak içine doğru ovuşturulur. Hasta tırnağın bir bantla kapatılması uygunolur. Hastalığın tekrarını önlemek için, belirtilerin kaybolması dan iki hafta sonrasına kadar uygulamaya devam edilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...