Gastifam

Gastifam

Gastifam nedir ne için kullanılır, Gastifam nasıl kullanılır, Gastifam ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Famotidin

Ambalaj:

 40 mg x 30 ve 60 Tablet.

Endikasyon:

 Duodenal Ülser ve benign gastrik ülserlerin tedavisinde, duodenal ülserlerin nüksünü önlemede, Zollinger Ellison sendromu gibi aşırı sekresyon durumlarında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Famotidine Aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Laktasyon döneminde kullanılmaz ve 18 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez. Böbrek fonksiyon yetersizliğinde tedbirli kullanılmalıdır. Gebelerde kullanılması kesin gerekiyorsa tıbbi kontrol altında verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Nadiren Baş ağrısı, baş dönmesi, kabızlık veya diyareye rastlanabilir.

Doz Önerisi:

 Duodenal Ülser Başlangıç Tedavisinde: 4-8 hafta süreyle önerilen doz, gece yatmadan önce alınan 40 mg’lik 1 Tablettir.Duodenal ülserlerde nükslerin önlenmesi için yapılan sürek tedavisinde önerilen günlük doz, gece yatmadan önce alınan yarım Tablettir.Tedavi genelde 6 ay sürer.Selim Gastrik Ülser: Tedavi süresi 4-6 hafta olup,doz, gece yatmadan önce alınan 40 mg’lik 1 Tablettir.Zollinger Ellison Sendromu: Tedaviye her 6 saatte bir alınan yarım Tablet ile başlanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...