Gastrosidin

Gastrosidin

Gastrosidin nedir ne için kullanılır, Gastrosidin nasıl kullanılır, Gastrosidin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Famotidin

Ambalaj:

 20 mg x 60 Tablet

: : 40 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Duodenal Ülser ve benign gastrik ülserlerin tedavisinde, duodenal ülserlerin nüksünü önlemede, Zollinger Ellison sendromu gibi aşırı sekresyon durumlarında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Famotidine Aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Laktasyon döneminde kullanılmaz ve 18 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez. Böbrek Fonksiyon yetersizliğinde tedbirli kullanılmalıdır. Gebelerde Kullanılması kesin gerekiyorsa tıbbi kontrol altında verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Nadiren Baş ağrısı, baş dönmesi, kabızlık veya diyareye rastlanabilir.

Doz Önerisi:

a Duodenal Ülserin Başlangıç Tedavisi: Öğütlenen doz, akşamları yatmadan önce 40 mg’dir. Tedavi süresi 4-8 haftadır. Duodenum ülseri nüksleri önlemek için, akşam yatmadan önce 20 mg famotidin öğütlenir. Bu tür tedaviye genellikle 6 ay devam edilir.Selim Mide Ülseri: Öğütlenen famotidin dozu günde 1 kez akşam yatmadan önce 40 mg’dir. Tedavi süresi 4-8 haftadır.Zollinger Ellison Sendromu: Daha önce antisekretuar tedavi görmemiş hastalara, her 6 saatte 20 mg famotidin verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...