Ginera

Ginera

Ginera nedir ne için kullanılır, Ginera nasıl kullanılır, Ginera ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Etinilestradiol 0.03 mg, gestoden 0.075 mg

Ambalaj:

 21 drajelik takvimli ambalaj.

Endikasyon:

 Bu kombinasyon önerdiği şekilde uygulandığında, normalde döllenme için bir yumurtanın olgunlaşması önlenir. Rahim boynu salgısı, erkek tohum hücrelerini geçişini engelleyecek şekilde değişir. Bundan başka rahim içi derisi,döllenmiş bir yumurtanın kabulü için yeterli derecede hazırlanmaz.Böylece, çeşitli yönlerden gebelik önlenmiş olur.

Kontrendikasyon:

 Kombineoral kontraseptifler aşağıda belirlenen durumlarda kullanılmamalı; ilk kezkombine oral kontraseptif kullanırken aşağıdaki durumlardan herhangi birinin görülmesi halinde kullanım derhal durdurulmalıdır: Tromboz varlığı ya daöyküsü; bir tromboz prodromunun varlığı ya da öyküsü; damar tutulumlu diabetes mellitus; venöz veya arteriyel tromboz için risk oluşturan şiddetli veya çok sayıda faktörün varlığı bir kontrendikasyon oluşturabilir; şiddetli karaciğer hastalığı varlığı veya öyküsü; benign veya malign karaciğer tümörü varlığı yada öyküsü; eğer seks steroidlerinden etkileniyorsa genital organların veya memelerin bilinen ya da şüpheli malign hastalıkları; tanı konmamış vajinal kanama; gebelik varlığı ya da şüphesi; bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlı k.

Uyarılar:

 Emzirenanne bebeğini sütten kesinceye kadar kombine oral kontraseptif kullanımıgenellikle önerilmemelidir.

Yan Etkileri:

 Memede Hassasiyet, ağrı, salgı, baş ağrısı, migren, libidoda değişiklikler, depresif duygu durumu, kontakt lense toleranssızlık, bulantı, kusma, vajinal salgıda değişiklikler, çeşitli deri hastalıkları, sıvı tutulumu, vücut ağırlığında değişiklik, aşırı duyarlılık reaksiyonu görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Sekshormonlarının klirensinde artmayla sonuçlanan ilaç etkileş-me-leri çekilme kanamalarına ve oral kontraseptifin başarısızlığına neden olabilir. Bu etki hidantoinler, barbitüratlar, primidon, karbamazepin ve rifampisin ile gösterilmiştir, okskarbazepin, topiramat, felbamat ve griseofulvin hakkında kuşkular vardır.

Doz Önerisi:

 Drajeler, paketin üstünde gösterildiği yönde, her gün yaklaşık aynı zamanda bir miktar suyla alınmalıdır. Birbirini izleyen 21 gün boyunca her gün bir draje alınır. Her bir sonraki pakete 7 günlük, sıklıkla çekilme kanamasının izlendiği, draje alınmayan dönemi takiben geçilir. Bukanama genellikle son drajenin alınmasını izleyen 2.-3. gün başlar ve bir sonraki pakete başladığında kesilmemiş olabilir.Eğer kullanıcı drajesi almakta, 12 saatten daha az geç kalmışsa kontraseptif koruyuculuk azalmaz.Hatırlanır hatırlanmaz draje alınmalı ve sonraki drajeler de her zamanki gibi alınmaya devam edilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...