Glucobay

Glucobay

Glucobay nedir ne için kullanılır, Glucobay nasıl kullanılır, Glucobay ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Akarboz

Ambalaj:

 50 mgx30 Tablet

: : 100 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Diabetes Mellitusun diyetle birlikte tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Akarboz Karşı aşırı duyarlılık durumunda kullanılmaz. 18 yaşın altındaki hastalarda kullanılmamalıdır. Sindirim ve absorbsiyon bozukluğu ile birlikte görülen kronik bağırsak bozukluklarında kullanılmaz. Bağırsakta gaz oluşumunun arttığı durumlarda kullanılmaz. Ciddi böbrek yetmezliğinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Özellikle daha yüksek dozlarda izole olgu olarak karaciğer enzimlerinde asemptomatik yükselmeler görülebilir. Gebelik Sırasında kullanılmamalıdır. Prensip olarak emzirme sırasında anneye verilmesi önerilmez.

Yan Etkileri:

 Çok sık olarak gaz ve barsak seslerinde artış, sıklıkla diyare ve karın ağrısı ve nadiren kusma görülür. Çok ender olarak kızarıklık, eritem, ekzantem ve ürtiker gibi aşırı duyarlılığa bağlı cilt reaksiyonları, ödem, sarılık ve/veya hepatit ve ilişkili karaciğer hasarı bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Akarboz İle tedavi sırasında sukroz ve sukroz içeren yiyecekler sıklıkla abdominal rahatsızlığa veya diyareye neden olurlar. Eğer akarboz, sülfonilüre ve metformin içeren ilaçlara ve insüline ek olarak tavsiye edilirse, kan glukoz düzeylerinin hipoglisemik aralığa kadar düşmesini önlemek için sülfonilüre,metformin ve insülin dozunun uygun şekilde azaltılması gereklidir. Bazı Olgularda akarboz, digoksin için doz ayarlaması gerektirecek şekilde, digoksin biyoyararlanımını etkiler. Akarbozun etkisini zayıflatabileceği için,antasitler, kolestiramin, intestinal adsorbanlar ve sindirim enzim preparatlarının akarboz ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır.

Doz Önerisi:

 3x50 mg/gün dozuyla başlanır ve 3x100 mg/gün dozuna kadar devam edilir. Bozulmuş glukoz toleransı tespit edilen hastalarda Tip 2 diyabetin önlenmesinde önerilen doz 3x100 mg’dir. Tedaviye 50 mg/gün ile başlanmalı ve 3 ay içinde 3x100 mg/gün'e artırılmalıdır. 1x50 mg dozla başlanır ve 3x100 mg dozuna kadar devam edilir.Glucobay Tabletler yemekten önce bir miktar sıvı ile yutulmalıdır veya yemek sırasında ilk lokmalar ile çiğnenmelidir. Kullanma süresi için bir kısıtlama yoktur.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...