Glurenorm

Glurenorm

Glurenorm nedir ne için kullanılır, Glurenorm nasıl kullanılır, Glurenorm ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Glikuidon

Ambalaj:

 30 mgx60 tablet.

Endikasyon:

 Orta yaşlı ve yaşlı, insüline bağımlı olmayan hastalardaki diabetes mellitus’tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Glikuidon, insüline bağımlı diyabette, diyabet koması ve prekomasında, asidoz ve ketozla komplike olmuş diyabette,sülfonamidlere karşı allerji durumunda veya gebelikte kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Diyabet tedavisinde düzenli tıbbi gözetim gereklidir. Optimal doz sağlanana kadar medikasyon,hastanın taşıt aracı kullanma ya da tam konsantrasyon gerektiren bir mesleği sürdürme yeteneğini azaltabileceğinden, doz ayarlama döneminde veya başka bir ilaçtan glikuidona geçildiğinde özel birdikkat gösterilmelidir. Porfiriası, ağır böbrek yetmezliği ve ağır karaciğer yetmezliği olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.Hasta tedavi sırasında gebe kalırsa,glikuidon kullanımı kesilmelidir.

Yan Etkileri:

 Seyrek olarak hipoglisemik reaksiyonlar,alerjik deri reaksiyonları, hematopoetik sistemde değişimler ve gastrointestinal tahammülsüzlük bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Sülfonilüre türünden hipoglisemik ilaçların etkisi fiziksel egzersiz, stres, alkol veya salisilatlar,fenilbutazon müstahzarları, tüberkülostatik ler, kloramfenikol,tetrasiklin bileşikleri, kumarin türevleri, MAO inhibitörleri b reseptör blokerleri tarafından güçlendirilebilir. Klorpromazin, sempatomimetik ilaçlar, kortikosteroidler,tiroid hormonları, oral kontraseptifler ve nikotinik asit içeren müstahzarların birlikte alınması sonucunda hipoglisemik etki bir azalma görülmesi olasıdır. Glikuidon, hastanın alkole karşı toleransı azaltabilir.

Doz Önerisi:

 Glurenorm Tedavisi çoğunlukla kahvaltıda yarım Tabletle(15 mg) başlar.Doz yeterli olmadığı takdirde, hekimin talimatları doğrultusunda kademeli olarak arttırılır. Günde 4 tabletin (120 mg) üzerindeki toplam dozların, hastalığın denetiminde çoğunlukla daha fazla bir düzelme sağlamadığı bilinmelidir. Önerilen günlük doz 2 Tabletten (60 mg) fazla değilse, kahvaltıda tek doz halinde alınabilir.Ancak, günde iki veya üç kere lik kızlarla daha iyi bir denetim sağlanabilir.Tabletler yemeklerden önce (en fazla yarım saat önce) alınmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...