Glynose

Glynose

Glynose nedir ne için kullanılır, Glynose nasıl kullanılır, Glynose ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Akarboz

Ambalaj:

 50 mgx30 ve 90 tablet

: : 100 mgx30ve 90 tablet.

Endikasyon:

 Diabetes Mellitus Un diyetle birlikte tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Akarboza karşı aşırı duyarlıkdurumunda kullanılmaz. 18 yaşın altındaki hastalarda kullanılmamalıdır.Sindirim ve emilim bozukluğu ile birlikte görülen kronik bağırsak bozukluklarında kullanılmaz. Bağırsakta gaz oluşumunun artışı durumlarda kullanılmaz. Ciddi böbrek yetmezliğinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Özellikle daha yüksek dozlarda izole olgu olarak karaciğer enzimlerinde asemptomatik yükselmeler görülebilir.Gebelik sırasında kullanılmamalıdır. Prensip olarak emzirme sırasında anneye verilmesi önerilmez.

Yan Etkileri:

 Çok sık olarak gaz ve barsak seslerinde artış, sıklıkla diyare ve karın ağrısı ve nadiren kusma görülür. Çok ender olarak kızarıklık,eritem, ekzantem ve ürtiker gibi aşırı duyarlılığa bağlı cilt reaksiyonları,ödem, sarılık ve/veya hepatit ve ilişkili karaciğer hasarı bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Akarboz ile tedavi sırasında sukroz ve sukroz içeren yiyecekler sıklıkla abdominal rahatsızlığa veya diyareye neden olurlar. Eğer Akarboz, sülfonilüre ve metformin içeren ilaçlara ve insüline ek olarak tavsiye edilirse, kan glukoz düzeylerinin hipoglisemik aralığa kadar düşmesini önlemek için sülfonilüre, metformin ve insülin dozunun uygun şekilde azaltılması gereklidir. Bazı olgularda akarboz, digoksin için doz ayarlaması gerektirecek şekilde, digoksin biyoyararlanımını etkiler. Akarbozun etkisinizayıflatabileceği için, antiasitler, kolestiramin, intestinal adsorbanlar ve sindirim enzim preparatlarının akarboz ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Başlangıçta 3x50 mg/gün, daha sonra 3x100 mg/gün.Maksimum akarboz dozunun 3x200 mg'ye kadar yükseltilmesi gerekebilir. Dozartışları 1-2 hafta içinde veya ihtiyaç olursa tedavinin daha sonraki dönemlerde yapılabilir. Eğer sıkı diyet uygulamasına rağmen rahatsızlık şikayetleri gelişirse, doz daha fazla arttırılmamalıdır ve eğer gerekirse bir miktar azaltılmalıdır.Ortalama doz 300 mg/gün'dür. Akarboz yemekten önce bir miktar sıvı ile yutulmalıdır veya yemek sırasında ilk lokmalar ile çiğnenmelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...