GonalF

GonalF

GonalF nedir ne için kullanılır, GonalF nasıl kullanılır, GonalF ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Follitrofinalfa

Ambalaj:

 37.5 İUx 1 liyofilize Ampul Ve 1 çözücü Ampul

: 75 IU (5.5 µg)x1 liyofilize Ampul ve 1 çözücü Ampul

: 150 IU 1 liyofilize Ampul ve 1 çözücü ampul

: 450 IU(33 µg)x1 liyofilize Ampul ve 1 çözücü ampul

: 1050 IU (77 µg)x1 liyofilize Ampul ve 1 çözücü ampul.

Endikasyon:

 Follitrofinalfa, in vitro dölleme (IVF), gamet intra fallopian transfer (GIFT)ve zygote intrafallopian transfer (ZİFT) gibi yardımcı reprodüktif teknolojileri (ART) için süper ovulasyona tabi tutulan hastalarda multifoliküler gelişmenin uyarılması için kullanılmaktadır.

Kontrendikasyon:

 Follitropin alfa, güvenlik nedenleri ile aşağıdaki hususlarda kontrendikedir: Gebelik; polikistik yumurtalık hastalığından kaynaklanmayan yumurtalık büyümesi veya kisti; bilinmeyen etyolojiye sahip jinekolojik kanamalar; yumurtalık, rahim ve meme kanseri;hipotalamus ve hipofiz bezleri tümörleri; follitropin alfa karşı daha önce aşırı duyarlılık görülen durumlar. Etkili bir yanıt alınmadığı takdirde, Follitropin alfa, aşağıdaki durumlarda kontrendike olabilir: Daha önceki bir yumurtalık hatası; cinsel organların gebeliğe uyumsuz şekilde hatalı oluşumu; rahmin gebeliğe uyumsuz fibroid tümörleri.

Yan Etkileri:

 Enjeksiyon yerinde lokal reaksiyonlar,ateş ve artralji bildirilmiştir. Follitropin alfa ile tedavi altında,yumurtalığın hiperstimülasyon gösterme olasılığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Yumurtalık hiperstimülasyonun ilk belirtileri,muhtemelen bulantı, kusma ve ağırlık artışı ile birlikte alt karın bölgesinde ağrıdır. Ciddi, ancak nadir durumlarda, açıkça büyümüş yumurtalıklar ile birlikte ortaya çıkan bir yumurtalık hiperstimülasyon sendromu, karın veya toraks bölgesinde sıvıların olası toplanmasıile ciddi tromboembolik komplikasyonlar ile birlikte ortaya çıkabilir.

Doz Önerisi:

 Gonal F, SC veya IM uygulama için öngörülmüştür. Toz,kullanımdan hemen önce, beraberinde verilen sulandırıcı ile çoğaltılacaktır.Büyük hacimlerin enjeksiyonunu önlemek için, 1 mL sulandırıcının içinde 3 şişe Gonal 75 IU veya 150 IU çö-zülebilir.Oligomenorrhea veya amenorrhoeaile birlikte mevcut olan hipotalamik hipofizer disfonksiyonu olan kadınlar (WHO Grup II): Gonal F, günlük enjeksiyonlar halinde verilebilir. Kanamalı Hastalarda, tedaviye menstrüasyon evresinin ilk 7 günü içerisinde başlayacaktır. Tedavi hastanın tedaviye bireysel olarak verdiği yanıta göre uygulanacaktır. Genel olarak günlük 75 Iu 150 IU FSH ile başlanır ve yeterli, ancak aşırı olmayan bir yanıt almak için, gerektiğinde,7 veya 14 günlük aralıklar ile 37.5 IU (75 IU ve altında) oranında azaltılır veya yükseltilir. İn vitro döllenme ve diğer yardımcı reprodüktif teknolojiler için süper ovulasyona tabi kadınlar: Süper ovulasyon uygulaması,siklusun 2. veya 3. gününde başlayan günlük 150 Iu 225 GonalF uygulamasını kapsamaktadır.Yeterli derecede folikül gelişimi elde edilene kadar (serum östrojen konsantresinin gözlenmesi ve/veya ultrason incelemeleri ile değerlendirildiği üzere), günlük 450 IU üzerinde olmamak şartıyla, hastanın tedaviye verdiği yanıta göre ayarlanan dozaj ile tedaviye devam edilir. Kesin Foliküler olgunlaşmayı başlatmak için, sonGonalF enjeksiyonundan sonraki 24-48 saat içerisinde 10.000 IU hCG kadar tek bir enjeksiyon yapılacaktır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...