Gonaphene

Gonaphene

Gonaphene nedir ne için kullanılır, Gonaphene nasıl kullanılır, Gonaphene ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

klomifen sitrat

Ambalaj:

 50 mgx10 tablet.

Endikasyon:

 Eşleri fertil ve potent olup, gebe kalmak isteyen kadınlarda ovulasyon yetersizliği olgularında kullanılır. Ayrıca polikistik over sendromu ve bazı durumlarda gonadotropinler ek olarak ve in vitro fertilizasyon programlarında da kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Gebelik Varlığı veya kuşkusu, kontrol edilmemiş tiroid ya da adrenal disfonksiyonu,pitüiter rahatsızlığı veya özgeçmişte karaciğer disfonksiyonu,nedeni bilinmeyen anormal uterus kanaması, over kistleri veya kistlerin büyümesi (polikistik over sendromu hariç) ve endometrial karsinoma durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Karaciğer fonksiyonu ve endojen östrojen fizyolojik aktivitesi (vajinal smear, endometrial biyopsi, serum veya üriner östrojen tayini veya progesterona yanıt olarak kanamayla saptanacak üzere) normal olan hastalarda uygulanabilir. Özellikle yüksek dozlarda kullanıldığında hastalar çoğul gebelik olasılığına karşı uyarılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Yaygın Olarak vazomotor sıcak basmaları, abdominal rahatsızlık, anormal uterus kanaması, over büyümesi, memelerde duyarlılık, bulantı, kusma,uykusuzluk, baş ağrısı vb. çeşitli semptomlar ve görme bozukluğu görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Bildirilen bir etkileşimi yoktur.

Doz Önerisi:

 Günlük doz 50 mg’dir. Tedaviye normalde menstrüelsiklusun 5. günü, amenoreli kadınlarda ise herhangi bir gün başlanıp 5 gün süreyle verilir. İlk tedavi siklusunda ovulasyon olmuş, ancak gebelik görülmemişse tedaviye aynı dozla 2-3 siklus daha devam edilir. Ancak ovulasyon görülmemiş, bir sonraki siklusta doz iki katına (2x50 mg/gün) çıkarılır ve bu tedavi 3-4 siklus sürdürüldüğü halde yanıt alınamazsa, tedavi kesilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...