İndobiotic

İndobiotic

İndobiotic nedir ne için kullanılır, İndobiotic nasıl kullanılır, İndobiotic ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

İndometasin 5 mg,gentamisin 15.000 IU/5 ml

Ambalaj: 

5 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon: 

Duyarlı Mikroorganizmalara karşı antibakteriyel olarak, antienflamatuar olarak ve katarakt cerrahisinin ardından kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Bileşimdeki Maddelerden herhangi birine ve aminoglikozit antibiyotiklere karşı önceden bilinen aşırı duyarlılık durumları; gebeliğin 6. ayından itibaren; diğer NSAİİ’lar, Aspirin gibi benzer etkili maddelere karşı belgelenmiş alerji durumları; Aspirin veya diğer NSAE’larla ilişkili önceden geçirilmiş astım krizi.

Uyarılar:

 Özelliklekanama eğilimi olduğu bilinenlerde ya da kanama zamanını uzatan ilaçlar kullananlarda, NSAİİ’lar cerrahi sırasında oküler dokularda kanama artırabilir. NSAE’lar sekonder enfeksiyonlara hazırlayıcı olabilir. Bu göz damlaları, korneal iyileşmeyi geciktirebilir. Botal kanalın erken kapanma riski ve uterus kontraksiyonlarının olası inhibisyonu nedeniyle, gebeliğin 3.trimesterinde kullanılmamalıdır. İndometasin anne sütüne geçtiğinden, tedavisırasında emzirmenin kesilmesi önerilir. Göz damlası damlatıldıktan sonra gözünde rahatsızlık veya görme bulanıklığı olan hastalar, araç ve makine kullanmaktan kaçınmalıdır.

Yan Etkileri:

 Akıntıile birlikte olan ya da olmayan konjunktival hiperemi, geçici yanma hissi ve kaşıntı ve/veya bulanık görme gelişebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Oküler Uygulamadan sonra indometazinin çok az bir miktarı sistemik dolaşıma geçse de,ilaç etkileşimleri yine de olasıdır. Dolayısıyla, sistemik yoldan verilen SAE’larla gözlenen etkileşimlerin göz önünde bulundurulması önerilir.

Doz Önerisi: 

Erişkinler ve yaşlılardaki dozajı günde 4 kez 1 damladır.Tedavi genel olarak 14 gün sürer.Tedavi sırasında kontakt lensler kullanılmamalıdır. Aynı Zamanda başka bir göz damlası ile tedavi gerekiyorsa, göz damlaları en az 15 dakika ara ile damlatılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...