İnflamex

İnflamex

İnflamex nedir ne için kullanılır, İnflamex nasıl kullanılır, İnflamex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Piroksikam

Ambalaj: 

20 mg x 30 Kapsül.

Endikasyon:

 Antienflamatuvarve/veya anal-jezik etki gerektiren romatoid artrit, osteoartrit(artroz, dejeneratif eklem hastalığı) ve ankilozan spondilit akut ağrılı dönemlerinde, akut muskuloskeletal hastalıklar, akut gut, cerrahi girişimlerden sonra ki ve akut travma sonucu ağrı gibi çeşitli durumlarda endikedir. 12 yaş ve üzeri hastalarda primer dismenorede ağrının giderilmesinde endikedir.Üst solunum yolu inflamasyonu ileilgili ateş ve ağrının giderilmesi için de kullanılabilir.

Kontrendikasyon: 

Aktif peptik ülserde kontrendikedir. Daha önceden bilinen aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Aspirin ve diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlarla astım semptomları, nazal polipler, anjiyoödem ve -ürtiker görülen hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Seyrek olarak peptik ülserasyon,perforasyon ve nadiren fatal olabilen gastrointestinal hemoraji bildirilmiştir.Nadir durumlarda nonsteroidal antienflamatuvar ilaçlar interstisyel nefrit, glomerülit, papiller nekroz ve nefrotik sendroma neden olabilir. Piroksikam, trombosit agregasyonunu azaltır ve kanama zamanını uzatır. Gebelikte kullanımı önerilmez.Emziren annelerde klinik güvenirliği henüz kanıt olmadığından önerilmez.

Yan Etkileri: 

Stomatit,anoreksi, epigastrik sıkıntı, bulantı, kabızlık, abdominal rahatsızlık,diyare, karın ağrısı, gaz, hazımsızlık olabilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Nonsteroidal Antienflamatuvar ilaçlar sodyum, potasyum ve su tutulmasına neden olabilir ve diüretik ajanların natriüretik etki ne engel olabilir.Kumarin tipi antikoagülanlarla birlikte verilmesiyle kanamabildirilmiştir.

Doz Önerisi: 

Antienflamatuar olarak günde 1-2x1 Tablet kullanılır.Akut gutta 40 mg ile başlanır ve izleyen 4-6 gün süresince günde 40 mg ile devam edilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...