İnflased

İnflased

İnflased nedir ne için kullanılır, İnflased nasıl kullanılır, İnflased ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Diklofenak sodyum

Ambalaj: 

1 mg/mLx5 mL’lik damlalıklı plastik şişe.

Endikasyon: 

Katarakt Operasyonlarının ardından gelişen postoperatif enflamasyon giderilmesinde; konjunktivit, keratokonjonktivit, kornea ülserleri,kornea ve konjunktiva posttravmatik enflamasyonların tedavisinde;preoperatif midriyazise rağmen, göz operasyonları sırasında cerrahi travmaya bağlı gelişen miyozisin önlenmesinde; katarakt cerrahisinin ardından oluşan sistoid maküler ödemin profilaksisinde ve tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Diklofenak Sodyuma karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Kontakt Lens takılı durumda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Oküler uygulanan antienflamatuar ilaçlar, oküler cerrahi sırasında göz dokularına kanama yapabilirler.Beklenen yarar olası zarardan daha fazlaysa gebelerde kullanılmalıdır. Emziren annelerde zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Topikal uygulamanın ardından geçici yanma hissi, keratit ve göz içi basıncında artma olabilir, fakat bu terapötik sonucu etkilemez.

Doz Önerisi: 

Etkilenen göze günde 4-5 kez 1 damla 5 gün boyunca;katarakt cerrahisinden 24 saat sonra, cerrahi uygulanan göze günde 4 kez 1 damla 2 hafta boyunca; cerrahi operasyon sırasında gelişen miyozisin önlenmesinde ve sistoid maküler ödemin profilaksisinde,etkilenen göze operasyon süresince 5 keze kadar, postoperatif 15. ve 45. dakikalarda ve izleyen günlerde günde 3-5 kez 1 damla uygulanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...