Jetokain

Jetokain

Jetokain nedir ne için kullanılır, Jetokain nasıl kullanılır, Jetokain ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Lidokain HCL 20 mg,epinefrin 0.0125 mg/ml

Ambalaj:

 2 mLx20 ampul.

Endikasyon:

 İnfiltrasyon Teknikleriyle (örneğin perkutane enjeksiyon ile) regional ve lokal anestezi oluşturmada; periferik sinir blokları teknikleri ile (örneğin brachial plexus), interkostal ve santral neural teknikleri ile (örneğin lumbar ve kaudal epidural blok ile) intravenöz regional anestezi oluşturmada kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Karaciğer rahatsızlığı olanlarda, diyabetlilerde,kardiyovasküler bozukluğu olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.

Uyarılar:

 Gebeliğin ilk devrelerinde, organogenesis;çocuk bekleyen kadınlara lokal anestezik uygulamadan önce bu durum göz önüne alınarak dikkatli davranmalıdır.Lokal anestezikler plasentadan çabuk geçerler. Epidural, paraservikal, pudental veya kaudal blok anestezisi için kullanıldıklarında, değişik ölçülerde, annede,fetusta ve neonatalde toksisiteye neden olabilirler.

Yan Etkileri:

 En çok rastlanan türler, zihinsel karışıklık, geçici baş dönmesi, uyuşukluk, kulak çınlaması, bulanık veya çift görme, kusma, sıcaklık veya soğukluk hissi, kollarda kendiliğinden ritmik kasılmalar, titreme, konvülsiyon, bilinçsizlik, solunum depresyonu ve solunum durmasıdır.

İlaç Etkileşimleri:

 MAO inhibitörleri ve trisiklik antidepresan ilaç alan hastalarda ciddi ve uzun süren hipertansiyon yapabilir. Fenotiazin ve butirofenonlar epinefrinin pressör etkisini azaltabilirler veya tersine dönüştürebilirler.

Doz Önerisi:

 Yalnızca lokal anestezi konusundadeneyimli hekimler tarafından ya da bu hekimlerin denetiminde kullanılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...